Uşak’ta Kırk Yılda Olmayan Dört Yılda Oldu

Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, Kahveciler Odası üyeleri ve aileleri ile kahvaltıda bir araya geldi.
Uşak’ta Kırk Yılda Olmayan Dört Yılda Oldu

Uşak gündeminin ele alındığı ve esnafın taleplerinin dinlendiği moral toplantısına Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Koop. Başkanı Gültekin Köse ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş da katıldı. Uşak’ta 40 yılda görmediklerinin 4 yılda gerçekleştiğini ifade eden Uşak esnafı, belediyenin kendilerine verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi

Uşak’ta dört yıldır devam eden gezi programları ve buluşmalar ile Uşak esnafı arasında iş birliği, dayanışma ve motivasyonu arttırmayı hedefleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, esnaftan gelen talepler doğrultusunda kültürel ve turistik geziler ile hem moral ve motivasyonu arttırmayı hem de gözlemlenen yenlikleri Uşak’a kazandırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, Uşak esnafı ve aileleri ile kahvaltı programında bir araya gelen Nurullah Cahan, hem talepleri dinledi hem de Uşak’ta hayata geçen projelerin altını çizdi. Etkinliğe katılan Uşak esnafı ise hem kentsel dönüşümde hem de esnaf ile geliştirilen projelerde 40 yılda gerçekleşmeyenin 4 yılda gerçekleştiğini, Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın Uşak için önemli bir kazanç olduğunu ifade etti.

Birlik ve dernek başkanlarının katılımlarından dolayı memnuniyetini dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ın Ahilik kültüründen gelen esnaf geleneğine dikkat çekerekn“EsnaflıkUşak’ın öz kültürü. Ahilik geleneğimiz ise devletin kuruluşunun mihenk taşı. Mutlu esnaf mutlu Uşak ve mutlu Türkiye demektir. Biz de onların mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz. “dedi.

Uşak’ta esnafa verdikleri proje desteğinin yanında tarihi ve turistik geziler ile esnafın çok yönlü gelişimine ve aralarındaki iş birliğinin güçlenmesine yatırım yapıldığına dikkat çeken Başkan Cahan, ailelerden gelen talepler doğrultusunda bir sonraki gezi planında Anıtkabir’in de olduğunu ifade etti. Kendisinin 7 yıllık esnaflık geçmişine de değinen Nurullah Cahan sözlerini, “Uşak esnafının derdi bizim derdimiz, mutluluğu ise bizim mutluluğumuzdur. Uşak birlik ve beraberlik ruhu ile yoğurulmuş bir şehir. Geliştirdiğimiz bu birlik sayesinde daha güzel işler yapacağız” diyerek tamamladı.

“40 Yılda Yapılmayan 4 Yılda Yapıldı”

Etkinlik sonrası Uşak’ta esnafa yönelik projeleri değerlendiren Uşak Kahveciler Odası Başkanı Erkan Börekçi, esnaf dostu bir başkan ile çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Birlik ve beraberlik ruhunun pekişmesi ve esnaflar arasındaki iş birliğinin artması için bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken Erkan Börekçi, bu süreçte birçok ilki yaşadıklarını, Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın Uşak için bir kazanç olduğunu ve 40 yılda yapılmayan işlerin 4 yıla sığdırıldığını ifade etti.

“Birlikte Yapılacak Çok Şey Var”

Etkinlikte yer alan bir diğer isim ise Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş oldu. Başkan Cahan’a tüm maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür eden Atalay Savaş, iş birliğini geliştirmeye yönelik değerlendirme toplantıları ile tarihi ve turistik gezilerin önemine değindi. Uşak’ta geniş bir katılım ve coşku ile gerçekleşen Ahilik Haftası için Başkan Nurullah Cahan’ın verdiği maddi ve manevi destekler için ayrıca teşekkür eden Atalay Savaş, Uşak için daha yapacak çok iş olduğunun altını çizdi.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Koop. Başkanı Gültekin Köse ise Uşak Belediyesi’nin bir projesi olan esnaf gezilerinin devamını dilediklerini, kendi imkânları ile ulaşılamayacak lokasyonların belediyenin sunduğu imkânlar ile mümkün olduğunu, Türkiye’nin kültürel ve coğrafi özelliklerini tanımaktan memnuniyet duyduklarını açıkladı.