Uşak’ta Kamu-Sen üyeleri maaş bordrolarını yaktılar

Uşak’ta Kamu-Sen İl temsilciliği üyeleri tarafından memur maaşlarına yapılan zammı protesto etmek amacıyla yapılan basın açıklamasının ardından maaş bordroları yakıldı.
Uşak’ta Kamu-Sen üyeleri maaş bordrolarını yaktılar
Türkiye genelinde yapılan bordro yakma eylemi Uşak’ta da gerçekleştirildi. Tiritoğlu Parkı önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen İl temsilciliği üyeleri tarafından yapılan basın açıklamasında memur maaşlarına yapılan yüzde 4 zam protesto edilerek maaş bordoları yakıldı.

Kamu-Sen Uşak İl Temsilcisi ve Uşak Türk Eğitim-Sen Başkanı Mustafa Yüksel tarafından yaptığı basın açıklamasında, “Memur maaşları enflasyonun gerisinden gelmektedir. Memurlara 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 için ise yüzde 3+3 zam yapılması öngörülmüş, adeta ekonomi ile maaş zamlarının ilişkisi tamamen kesilmiştir. Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak sürekli gerçekleri dile getiriyor, maaş zamlarının yetersiz olduğunu, verilen sözlerin tutulmadığını ifade ediyor, acil çözüm bekleyen sorunlar için bir memur paketi hazırlanmasını istiyoruz. Memurun bordrosunun ateşi tüm vicdanları yakacaktır” ifadelerinde bulundu.

Basın açıklamasının ardından protesto amaçlı maaş bordroları yakıldı.