Uşak’ta geleceğe nefes için 4 bin fidan dikildi

Geçtiğimiz senelerde başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyası bu sene de 11 Kasım günü saat 11.11’de gerçekleşti. Uşak’ta gerçekleşen fidan dikiminde 2 bine yakın vatandaş katılırken yaklaşık 7 hektarlık alana fidan dikimi gerçekleşti.
Uşak’ta geleceğe nefes için 4 bin fidan dikildi

Geçtiğimiz senelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve her sene 11 Kasım günü gerçekleştirilecek olan Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Geleceğe Nefes fidan dikim organizasyonu şehir merkezinde bulunan Mende Köyü’nde gerçekleşti. Düzenlenen etkinliğe Uşak Valisi Turan Ergün, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Fahri Semiz, Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

“Uşak’ın yüzde 41’i ormanlık alan”

Fidan dikimi öncesinde açıklamalarda bulunan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün; “Bugün biliyorsunuz 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü. Yaklaşık 7.1 hektar alanda ağaçlandırma yapmak için bir araya geldik. Dünya çok hızlı bir şekilde iklim değişikliği, küresel ısınma gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Bunun sonucunda suların azalması, yağmur rejiminin bozulması akabinde devam eden gıda sorunları. Bizim buna verebileceğimiz toplum olarak cevap kendi mahallemizden, kendi köyümüzden, kendi ilimizden başlamak üzere bol bol ağaçlandırma yapmak. Çünkü ağaçlandırma biliyorsunuz yağmur rejimini düzenleyen en önemli alanlardan birisi orman alanları. Türkiye'ye baktığımız zaman ormanlık alanlardan kısa bilgiler vermek istiyorum. Türkiye'nin yaklaşık yüzde 30'u ormanlık alan. Uşak ilinin de yüzde 41 alanımız ormanlık alan. Ama bu alanın yüzde 21'i bozuk.

İlimizdeki ormanlık alanın büyük bir bölümü ağaçlandırma yolu ile elde edilmiş. Uşaklı vatandaşlarımızda büyük bir ağaç sevgisi olduğunu görüyoruz. Ağaçları dikmek ve korumak çok önemli. Bu yaz aldığımız bir kararla ormanlara giriş ve çıkışları yasakladık. Vatandaşlarda bu karara büyük bir oranda uydu.

Geçen yılki yangın oranları ile bu yılkini karşılaştırdığımızda, bu yıl verimli orman alanında hi yangın olmadı. Yaz döneminde 20 kadar örtü şeklinde yangın çıktı. Ben Orman İşeltem Müdürümüz başta olmak, üzere, yangın söndürme ekibimize, ağaçlandırma ekibimize, emeği geçen herkese, Belediye Başkanımız ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Milli ağaçlandırma günü adı altında bu günü seferberlik halinde geçiriyoruz. Son 20 senede ülkemizdeki orman arazi sayılarımızı arttırdık. Uşak’ta da valiliğimizin, koordinasyonunda orman müdürlüğümüz ve belediyemiz bu sayıyı Uşak’ta da arttırmak için çalışıyoruz şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri fidan dikimine başlamasıyla birlikte Uşak’ta da 10 binlerce fidan dikildi” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)