Uşak’ta Fener Alayı yürüyüşü gerçekleşti!

Uşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında binlerce vatandaşın katılımıyla “Fener Alayı” yürüyüşü gerçekleşti.
Uşak’ta Fener Alayı yürüyüşü gerçekleşti!

Uşak’ta Fener Alayı yürüyüşü gerçekleşti! - 19 Mayıs tarihinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, saygı ve özlemle anılırken gençlerde Gençlik ve Spor Bayramı'nın tadını çıkardı. Yurdun dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Büyük şehirlerde konserler düzenlendi, yürüyüşler yapıldı. Başkent Ankara'da ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret etmek isteyen binler Anıtkabir'in yolunu tuttu. Bu çerçevede Uşak'ta da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında “Fener Alayı” yürüyüşü gerçekleşti. Kortej ise Atapark Mahallesi'nde başladı. 

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda (Kent Meydanı) son bulan korteje binlerce vatandaş katılım sağladı.

BİNLERCE UŞAKLI KATILDI

Uşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümünde bir dizi program gerçekleşti. Program kapsamında akşam saat 21.00’de Vali Vekili Muammer Balcı ve binlerce vatandaşın katılımıyla “Fener Alayı” yürüyüşü gerçekleşti. Ata Park Meydanı’ndan başlayan kortej, Zübeyde Hanım Caddesi üzerinden kentin en işlek caddesi olan İsmet Paşa Caddesi’nin girişindeki 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda son buldu. Etkinlik, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.