Uşak’ta ‘Engelsiz Bandosu’ eşliğinde Koruyucu Aile Günü kutlandı

İlimizde 30 Haziran Koruyucu Aile Günü, Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir yürüyüşle kutlandı. Yürüyüşe Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve protokol üyeleri de katıldı.
Uşak’ta ‘Engelsiz Bandosu’ eşliğinde Koruyucu Aile Günü kutlandı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 30 Haziran'ın "Koruyucu Aile Günü" olarak kutlanması kararıyla, bugün Uşak’ta Uşak Sevgi Evlerinde kalan hafif zihinsel engelli kadınlar tarafından oluşturulan “Engelsiz Bandosu” eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Eski Uşak Belediyesi binası önünde oluşturulan kortej, İsmetpaşa Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Caddede bulunan vatandaşlar yürüyüşü cep telefonu ile görüntüledi. Beğeni toplayan yürüyüşte çeşitli pankartlarla günün anlam ve önemine dikkat çekildi. Çok sayıda katılımcının olduğu coşkulu yürüyüş, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda son buldu.

Atatürk Anıtı önünde vatandaşlarla ve engelli kadınlarla fotoğraf çektiren ve onların derdini dinleyen Vali Ergün; “Bugün 30 Haziran Koruyucu Aile Günü. Çeşitli nedenlerle ailesi tarafından bakılmayan ve devletimizin baktığı çocuklar var. Bu çocuklarımızı bazı aileler şartlar uygun olursa evlatlık alabiliyor. Bazı ailelerimiz de koruyucu aile olarak yanlarına alarak devletin gözetim ve denetiminde koruyucu olarak maddi manevi çocuklarımıza sevgilerini aktarabiliyorlar. Bizim ilimizde de bu şekilde 30 aile var. 35 çocuğumuza koruyucu ailelik yapıyorlar. Bunlar gönülden gelen ve fedakârlık isteyen koruyucu aile görevlerini başarı ile yerine getiriyor. Kendilerine çok teşekkür ederiz.

Bugün de engelsiz kardeşlerimizin kurmuş olduğu bando eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdik. Hem 30 Haziran Koruyucu Aile Günü’ne hem de kardeşlerimize dikkat çekmek istedik” dedi.

Basın mensuplarının sorusu üzerine Uşak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün çalışmalarını da değerlendiren Vali Ergün, “Geçtiğimiz hafta sonunu Uşak Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün çocuk bakım evi ve huzur evi gibi tesislerini gezerek değerlendirdim. Müdürlük çalışanlarına özveri ile çalıştıkları ve devlet himayesindeki insanlarımıza gösterdiği ilgi ve şefkatten dolayı hepsine çok teşekkür ederim. Çocuklar çalışanlarımıza, “Anne, abla, Ağabey, amca gibi sıfatlarla hitap ediyor ve onlara sevgi ile sarılarak kucaklarından inmiyor. Bunlar çok güzel.

Tabi eksikliklerimiz var. Her şeyden önce kapasiteyi artırmamız gerekiyor. Bunu da hep birlikte çalışarak halledeceğiz inşallah” dedi.

İlimizde 30 Haziran Koruyucu Aile Günü’ne; Uşak İl Jandarma Alay Komutanı Jand. Albay Murat Kılıç, Vali Yard. Musa Aydemir ve il müdürleri katıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)