Uşak’ta “Çobanlık Kursu” açıldı

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü tarafından Hayvan Yetiştiriciliği alanı ve sürü yönetimi elemanı kursu açıldı.
Uşak’ta “Çobanlık Kursu” açıldı

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokoller kapsamında ilimizde 20.12.2018 tarihinde Bakanlığımızca uygulanmakta olan Tarımsal Nüfus Gençleşiyor, Sürü Yönetimi Elemanı Benim projeleri kapsamında talep eden 25 yetiştiricimize yönelik "Sürü Yönetimi Elemanı" kursumuz İl Müdürümüz Ertan Keleş, İl Müdür Yardımcımız, Şube Müdürlerimiz teknik Personelin katılımı ile başlamıştır. Eğitim 07.01.2019 tarihine kadar devam edecektir” bilgisi verildi.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Ertan Keleş; "Düzenlediğimiz bu eğitim ile üreticilerimiz, hem Bakanlığımızın desteklemelerinde ilave puanlarla öncelik kazanacaktır. Hem de sürü yöneticisi olarak çalıştığında sürü sahibi istihdam desteği hakkı kazanacaktır” dedi.

Açıklamada; kurs süresince: İş Sağlığı ve Güvenliği, Sürüyü Yönlendirme, Sürünün Beslenmesi, Sürü Bakım İşleri, Sürünün Sağlığı gibi konularda bilgi verileceği duyuruldu.

Eğitimi, İl Müdürlüğünde görevli konu uzmanı Veteriner Hekim İsa Gürbüz, Ziraat Mühendisleri Mehmet Ter  (Zooteknist) ve Meryem Şimşir vereceği ve sürü yönetimi eğitimini tamamlayan, sınavda başarılı olan yetiştiricilere de sertifika dağıtılacağı da belirtildi.