Uşak’ta 10 köye suni çim saha yapılacak

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, ziyaret ettiği Merkez Kaşbelen ve Çınarcık köylerinde 10 köye suni çim saha yapılacağını açıkladı.
Uşak’ta 10 köye suni çim saha yapılacak

Vali Funda Kocabıyık, ilk olarak Kaşbelen köyünü ziyaret etti. Köye gelişinde Köy Muhtarı Hasan Acar ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Funda Kocabıyık, vatandaşlarla bir araya gelerek köy halkının taleplerini dinleyip çözümü noktasında ilgili kurum amirlerine gerekli talimatları verdi. Vali Funda Kocabıyık, Kaşbelen köyü ziyareti sırasında inşaatı devam eden Kaşbelen ilk ve ortaokulunda incelemelerde bulunarak, inşaatın durumu hakkında bilgi aldı.

Kaşbelen Köyü ziyaretinin ardından Çınarcık köyünü ziyaret eden Vali Funda Kocabıyık köye gelişinde Köy Muhtarı Bilal Aydın ve köy halkı tarafından karşılandı. Köyde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelip talep ve sorunlarını dinleyen Vali Funda Kocabıyık, ziyaretin ardından bir süre çocuklarla ilgilenip onlara hediye verdi.

KÖYLÜLERİN İÇTEN SICAKLIĞI VALİ HANIMI ETKİLEDİ

Köy ziyaretleri ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Funda Kocabıyık, “İlçe ziyaretlerimizin ardından köy ziyaretlerimize devam ediyoruz.  Köylerimizi ziyaretlerimizde daha çok vatandaşlarımızı dinliyoruz. Böylelikle, köyde yaşayan vatandaşlarımızın istek ve sorunlarını birinci ağızdan dinliyor, sorun varsa yerinde görerek daha hızlı çözülmesini sağlamış oluyoruz.

Bugün ziyaret ettiğimiz iki köyümüzde de büyük küçük tüm vatandaşlarımızın gösterdikleri sıcak karşılamadan ve samimi sohbetlerinden son derece memnun oldum. Uşaklı vatandaşlarımızın bu samimi ve sıcak davranışları bize daha çok çalışma şevki katacaktır.

“KÖYLÜLERİN TALEPLERİ BİLE DEĞİŞTİ”

Ancak köy ziyaretlerinde memnuniyetle şunu gördük ki geçmiş yıllarda çözülemez denilen sorunların tamamı çözülmüş durumda. Köy halkının taleplerini dinlediğimizde bizden doğalgaz, kapalı pazar yeri, kapalı spor salonu istediklerini gördük. Köyde yaşayan vatandaşlarımızın bu yönde talepte bulunmaları sevindiricidir. Çünkü daha önceki yıllarda yol ve içme suyu gibi talepler söz konusu iken bugün köylerimizde doğalgaz, kapalı spor salonu, kapalı Pazar yeri gibi talepler olması, Devletimizin gerek merkezi yönetim olarak gerekse İl Özel İdaremiz kanalıyla, birçok sorunu kökünden çözdüğünü göstermektedir.

Uşak İl Özel İdaresi olarak yaptığımız yatırımların yanında 2019 yılı içinde nüfusu en fazla olanlardan başlamak üzere 10 köyümüze  suni çim futbol sahası yapacağız. Ayrıca köylerimize spor salonları yapımı için de Spor Toto Genel Müdürlüğüne gerekli müracaatlarda bulunduk. İnşallah onaylandığı zaman köylerimizi spor salonları ile de kavuşturmuş olacağız. Bizler Devlet olarak vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, köylerimizin yaşam standardını daha da yükseltmek için gayret göstermeye devam edeceğiz. Çünkü Devlet, millete hizmet için vardır ve aziz Milletimiz her şeyin en iyisine layıktır.Ancak, Devletimizin köylerimize yaptığı bu yatırımların yanında köy halkımızın da bu yatırımlara sahip çıkması, köylerinde çevre düzenine ve temizliğine daha çok dikkat etmesi gerekir. Bu şekilde köylerimizin yaşanabilirlik düzeyi daha da yükselmiş olacaktır.” dedi.

Köy ziyaretleri sırasında Vali Funda Kocabıyık’a, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Kalaylı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J.Albay Yalçın Baysal ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.