Uşak’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Uşak’ta da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle kutlamalar yapıldı.
Uşak’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

Kutlamaların adresi, her zaman olduğu gibi Uşak 15 Temmuz Şehitleri Meydanı oldu. Uşak Emniyet Müdürlüğü ekipleri de güvenlik önlemleri aldı.

Bu yılki kutlamalara, her zaman olduğu gibi Türk –İş Uşak şubesi koordinesinde, işçi, memur sendikaları ve bazı siyasi partiler katıldı.

Eski Uşak Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik bir grup, ellerinde Türk bayrağı ve pankartlarla İsmetpaşa Caddesi üzerinden yürüyüşe geçerek sloganlar eşliğinde 15 Temmuz Meydanı’na geldi.

Gruplar ve siyasi partiler, üst aramasından geçerek meydandaki yerlerini aldı. Kutlamalar; Türk-İş Uşak temsilciliği, Şeker-İş, KESK, Birleşik Kamu İş il temsilcilerinden oluşan tertip komitesi tarafından Anıta çelenk konması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla sürdü.

Daha sonra Şeker-İş Uşak Şube Başkanı ve Türk-İş Uşak İl Temsilcisi Yaşar Taylan bir konuşma yaparak, her geçen gün işçi haklarının geriye gittiğini ve sendikalaşmanın önüne engel konduğunu belirtti. Gezi’nin emekçilerin onuru olduğunu kaydetti.

Birleşik Kamu İş adına konuşan Bülent Gün de kamu çalışanlarının soruna değindi.

İlimizde yaklaşık 1 saat süren kutlamalar, müzik eşliğinde halay çekilmesiyle son buldu.

CHP, SOL Parti, Emeğin Partisi gibi siyasi partilerde kutlamalara katıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)