Uşaksporlu taraftarlar futbola güzellik kattı

Uşak İl Güvenlik Kurulu tarafından Cumartesi günü günü Uşak’ta oynanacak Uşakspor – Kocaelispor futbol maçına rakip taraftar alınmaması kararı, Uşaksporlu taraftarların resmi başvurusu ile kaldırıldı.
Uşaksporlu taraftarlar futbola güzellik kattı

Uşak İl Güvenlik Kurulu’nun bu kararını olumlu bulan ve taraftar yasağını kaldırılması için başvuruda bulunan 1967 Uşaksporlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Argan Arıcak, futbolun güzelleşmesi ve kardeşliği adına rakip takım taraftara konan yasağın kalkmasını istediklerini ve kaldırılmasına çok sevindiklerini açıkladı.

24 Eylül Cumartesi günü Uşak Bir Eylül Stadı’nda oynanacak 2. Lig Kırmızı Grup Uşakspor – Kocaelispor maçı için Uşak İl Güvenlik Kurulu rakip takım taraftarlarının stada alınmaması yönünde aldığı karara itiraz eden 1967 Uşaksporlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Argan Arıcak, Uşak Valiliğine dilekçe ile başvurarak yasağın kaldırılmasını talep etti.

Arıcak’ın bu talebini değerlendiren kurul yasağın kalkmasına karar verdi. Kocaelispor taraftarları Cumartesi günü takımın desteklemek için tribünlerde yerini alabilecek.

“Futbolun güzelleşmesi adına yasağa karşıyız”

Uşaksporlu taraftarlar olarak rakip taraftarlara uygulanan yasağın kaldırılmasına çok sevindiklerini belirten Başkan Arıcak; “Futbol, seyirci varsa güzeldir. Maçlar seyirci ile daha güzel ve heyecanlı oluyor.  Bu konuda bizi dikkate alarak yasağı kaldıran Uşak Valisi Sayın Dr. Turan Ergün’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Arıcak; “Biz, Uşakspor taraftarı Aşigolar olarak, sahamızda tüm rakip takım taraftarını görmek isteriz. İste Kocaeli, ister başka şehirden. Kim gelirse gelsin konuklarımızı en iyi şekilde karşılayıp uğurlarız. Futbolun güzelleşmesi adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” şeklinde duygularını dile getirdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)