Uşaklılara uçuş müjdesi yolda

Uşak’tan İstanbul’a yapılması hedeflenen uçuş seferleri için THY ile planlama görüşmeleri sürüyor. Sabiha Gökçen’in uzaklığından yakınan vatandaşlara bir de müjde geliyor. Artık seferler Atatürk Havalimanı’na yapılacak.
Uşaklılara uçuş müjdesi yolda

Uşak’ta özellikle sanayicilerin, esnafların ve öğrencilerin talebi haline gelen uçak seferleri için merak edilen görüşmelerde son durum netlik kazanmaya başladı. Daha önce Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılan seferler bu kez rota değiştirecek. Aralık ayı içerisinde başlaması planlanan uçuşlar için yeni rota Atatürk Havalimanı olacak.

Resmi kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre Türk Hava Yolları ile görüşmeler sürüyor. Uçuş saatlerinin ve günlerinin netlik kazanması için yoğunlaştırılan görüşmelerin tamamlanmasıyla uçuşlara ilişkin detaylar da kesinlik kazanacak.

TALEBE UYGUN ÖNEMLİ ADIM

Geçmiş dönemlerde Uşak’tan Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçmaktan dert yananlara da müjde niteliği taşıyacak olan yeni seferlerle birlikte taleplerin de artış göstermesi bekleniyor. Aralık ayı içerisinde netleşmesi beklenen uçuş seferlerinde Atatürk Havalimanı yeni adres olurken, uzak mesafeler ve şehir içi ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle Sabiha Gökçen’e yapılan seferlerden şikayet edenlerin sorunları da çözüm bulmuş olacak.

UŞAK’IN HAAALANINA NEDEN İHTİYACI VAR?

Uşak Ege bölgesi içerisinde önemli bir ticaret hacmine sahip. Yalnızca kent merkezinde 2 adet organize sanayi bölgesi yer alan ve battaniyeden nohuda kadar çeşitli alanlarda üretim sağlayan Uşak’ın ekonomik gelişimi için havaalanı bir gereklilik. Özellikle esnaf ve sanayicilerin kolay ulaşımı kentin gerek ekonomik ve gerekse kültürel gelişimine de önemli bir katkı sağlayacak.

NEDEN ZAFER HAVALİMANI DEĞİL?

Üç binin üzerinde yatırımcıyı barındıran ve ihracatta önemli bir noktada yer alan Uşak, hayata geçirilen ancak yaklaşık 100 kilometrelik mesafesi nedeniyle hem zaman kaybı hem de ekstra gider anlamına gelen Zafer Havalimanı’ndan istediği verimi elde edemiyor. Özellikle günübirlik iş seyahatleri için mesafe bir sorun oluşturuyor. Bunun önüne geçecek olan Türk Hava Yolları seferleri ile artık Uşak halkı ve Uşak’a gelecek vatandaşlar ulaşımda ayrı bir kolaylık kazanacak.

TURİZM DEĞERLERİ İÇİN DE BİR NİMET

Öte yandan Ulubey Kanyonları, Blaundus, Taş Yaran Tabiat Parkı gibi önemli değerlere sahip Uşak için uçak seferleri önemli bir turizm potansiyelini de beraberinde getirecek. Doğru planlama ve turizm adına atılacak hamlelerle Uşak’ın bir çekim merkezi olması sağlanabilir. Uçak seferleriyle koordineli olarak kentin tanıtımını sağlayacak turlar uygulanarak şehrin turizmde gelişimi için iyi bir rota oluşturulabilir.