Uşaklılar mavi mavi gülüyor

www.usakgundem.com Koranavirüsle mücadelede Uşak’ın Anadolu’nun orta ve batısnda en başarılı il seçilmesi hakkında Uşaklıların görüşünü sordu.
Uşaklılar mavi mavi gülüyor

Uşaklılar; Uşak’ın bu başarısından dolayı çok mutlu olduklarını, bu başrıda en büyük payın Uşak İl sağlık Müdürlüğü çalışanlarında ve halkın kuarllara titzikle uymasının etkili olduğnda görüş birliğine vardılar.

Uşaklı Mavi Uşak hakkında Ne Düşünüyor?

Sultan Çetin (44) Ev Hanımı: “Ben koranavirüsle mücadele başarısında  batıda mavi boyalı tek şehir olmamızı Uşak halkı olarak kurallara sıkı sıkı uymamıza bağlıyorum.  Dışarı çıkamayınca mecburen evde kaldık. Bir de bana göre cezalar ödeyemeyeceğimiz kadar caydırıcı miktarlardaydı.”

Gül Kılınç (53) Emekli: Uşaklı olarak maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyduk. Kalabalık ortamlardan kaçındık. Bir de gerçekten Uşak’ta sağlık emekçileri gecesine gündüzüne katarak çalıştı. Virüs kapan insanların yaşaması için elinden geleni yaptı.

Bir yakınım koranavirüse yakalanmıştı. Bizi hastaneye bile sokmadılar. Yakınımıza yemeğini bile görevliler yedirmiş. Biz hastalık kapmayalım diye de ayrıca uğraş verdiler. Uşak’ta görev yapan tüm sağlık görevlilerine içtenlikle teşekkür ediyorum.”

İrfan Yenigün (70) Emekli: Doktorlarımız ve sağlık ekiplerini çok başarılı buluyorum. Uşak halkı da kurlarla harfiyen uydu. Birde Uşak’ın virüsle mücadelesinde aşılma çalışmalarının çok isabetli olduğu kanaatindeyim.”


 

Atalay Savaş (61) Uşak Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birlik Başkanı: Uşak pandeminin ilk dönemlerinde büyük sıkıntılar ve acılar yaşadı. Buradan iyi bir ders çıkardı ve işin ciddiyetini aradı.

Maske, mesafe ve temizlik gibi kurallara sıkı sıkıya uydu. Mükâfatını da maviye boyanarak gördü. Uşaklı olarak bu başarıdan gururluyuz.

Hemşerilerimiz bu başarıdan dolayı rehavete kapılmasın. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Maske, mesafe ve temizlik kurlarına uymaya devam etmeliyiz.

Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın kısıtlamaların esnetilmesi ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar, Uşaklı esnaflar olarak sürekli dile getirdiğimiz taleplerimizin tamamına yakınını karşılamıştır. Kendilerine çok teşekkür ederim.”

Halil Kökez (41) Gazeteci: Benim yaşadığım Sivaslı ilçesinde gözlemlediğim kadarı ile vatandaş virüse yakalanmamak için kurallara sıkı sıkıya uydu. Vatandaş ve devlet işbirliğinin en üst düzeyde gerçekleştiğine tanık oldum. İlçe sağlık ekipleri de gece gündüz çalışarak virüsü yenmeyi başardılar.”

Hidayet Kıran (34) Güvenlik sistemleri ve yazar: Uşak birlik ve beraberlik içerisinde virüsle mücadele etti. Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ekip halinde yılmadan usanmadan sabırla çalıştı. Uşak halkı kurallara harfiyen uydu.

İlk dönemlerinde bende koranavirüse yakalanmıştım. İyi bir bakım ve tedavi süreci geçirdim. Onu için başta sağlık çalışanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.”