Uşaklılar dikkat Valilik uyardı! Öğle saatlerinden itibaren etkili olacak kritik uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumuna ilişkin veriler yayımlanıyor. Yeni haftada Uşak'ta sağanak yağışların hakim olacağı bildirilirken Uşak Valiliği kritik bir uyarı yayımlayarak 29 Nisan tarihine dikkati çekti.
Uşaklılar dikkat Valilik uyardı! Öğle saatlerinden itibaren etkili olacak kritik uyarı yapıldı

Uşaklılar dikkat Valilik uyardı! Öğle saatlerinden itibaren etkili olacak kritik uyarı yapıldı - Hava durumuna ait veriler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yurt genelinde hava durumu raporu yeni haftaya özel olarak  yayımlandı. MGM tarafından yayımlanan raporda Uşak'ta şiddetli sağanak yağış beklendiği kaydedildi. Uşak'ın da dahil olduğu 3 il için uyarı yayımlanırken Uşak Valiliği'nden bölge halkına kritik bir uyarı 29 Mayıs tarihi için yapıldı. 

UŞAK VALİLİĞİ'NDEN KRİTİK UYARI

Uşak Valiliği tarafından yapılan uyarıda 'Meteorolojik Uyarı' başlığına yer verildi. Söz konusu başlıkla  resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklamaya yer veren Uşak Valiliği'nin yaptığı uyarıda kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklentisinin olduğuna vurgu yapıldı. Bu çerçevede Uşak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ''Yapılan son değerlendirmelere göre  29.05.2023 Pazartesi günü bölgemizde (Uşak Afyonkarahisar ve Denizli)  görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış sebebiyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları önem arz etmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

Uşak Valiliği tarafından yazılı uyarıda yağışların 29 Mayıs Pazartesi saat 13.00'da etkili olmaya başlayacağı kaydedilirken etkisini de 29 Mayıs Pazartesi saat 20.00 itibariyle yitireceği belirtildi.