Uşaklı şehitler polis haftasında unutulmayarak ziyaret edildiler!

4 - 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde Uşak İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören yapıldıktan sonra şehit mezarları ziyaret edildi.
Uşaklı şehitler polis haftasında unutulmayarak ziyaret edildiler!

4 - 10 Nisan Polis Haftası tüm yurtta büyük bir coşku ile kutlanıyor. Polislik mesleğine gönül veren ve bu meslek için hayatından dahi vazgeçenlerin saygıyla anıldığı Polis Hastası etkinlikleri Uşak’ta da gerçekleştiriliyor.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 179. yıldönümü ve 4 - 10 Nisan Polis Haftası kutlama programları çerçevesinde bir tören düzenledi. Törenin ardından ise şehitlik ziyaret edildi ve her şehidin mezarına karanfil bırakılarak dualar edildi.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 179. yıldönümü ve 4 - 10 Nisan Polis Haftası kutlama programları çerçevesinde İl Emniyet Binasında program düzenlendi. Program Uşak İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu’nun Atatürk Heykeli’ne çelenk bırakmasıyla başladı. Gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

BAYRAĞA MAL OLMUŞ MESLEĞİMİZ VAR

Etkinlikte konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, üzerinde bayrak taşıyan az meslek bırakmıştır. Meslektaşlarım şapkanızın üzerinde ve göğsünüzde bayrak taşırsınız. Bayrağa mal olmuş bir mesleğimiz var bizim ve bu yüzden şeref duyuyoruz. Üniformamızı taşıyamayan şehit ve gazi meslektaşlarımıza yakışır şekilde siz de bu mesleği devam ettirmek için çalışın.” dedi.

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

Konuşmanın ardından, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve beraberindeki heyet ile Şekerevleri Mahallesi Şeker Evleri Mezarlığı’nda bulunan şehitliği ziyaret etti. Çok sayıda polisin katıldığı ziyarette İl Müftülüğü görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bırakılıp dua edildi.

Uşak’ta Polis Haftası etkinlikleri kapsamında farklı organizasyonların yapılacağı bildirildi. Polisler ile vatandaşların irtibatını sağlayacak, diyalogları güçlendirecek sosyal faaliyetler yapılması bekleniyor.