Uşaklı kadınların İranlı Mahsa Amini isyanı

İran’da ahlak polisi tarafından öldürülen 22 yaşındaki Mahsa Amini için “Uşaklı Kadınlar” basın açıklaması düzenledi.
Uşaklı kadınların İranlı Mahsa Amini isyanı

Uşaklı Kadınlar adlı bir grup kadın, İran'da katledilen Mahsa Amini için basın açıklaması yaptı. Tiritoğlu Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, "Mahsa Amini isyanımızdır. Katledilen kadınlar isyanımızdır. İranlı kadınların direnişi ve mücadelesi bizlerin de mücadelesidir! Bu mücadeleyi kadınların direnişiyle birleştirerek özgür bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğiz" denildi.

Uşaklı Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Beyza Gül Kürsal, İran’da direniş başladığından bu yana 200 kişinin öldüğünü hatırlatarak, en son 17 yaşındaki Nika Shakarmi isimli genç kızın ailesinin işkenceye uğrayan cansız bedenine ailesinin polis nezarethanesinde ulaşabildiğini belirtti.

Kürsal; Ancak, bütün baskı ve yasak katliamlara rağmen özgürlük ateşi yükselmeye devam ediyor. Türkiye’de de kadınlar, erkek devlet tarafından sistematik şekilde öldürülüyor. Katledilen kadınlara, “Mini etek giydi, dekoltesi vardı, geç saatte dışarıdaydı” benzeri bahanelerle öldürülürken, katiller kollanıyor.

Bu erkek devlet düzenine karşı çıkıp isyanı İran’dan Türkiye’ye büyüterek ve birleşerek taşıyoruz” dedi.

Kürsal açıklamasını, “İran’da ve dünyanın her bölgesinde erkek devlet saldırılarına karşı direnen bütün kadınlara selam olsun” şeklinde tamamladı.

(HABER - SALİH KILINÇ)