Uşaklı EYT’liler isyan etti

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) Uşaklılar, bir araya gelerek hak arama mücadelesi başlattı.
Uşaklı EYT’liler isyan etti

Pazar günü bir kahvede toplanan yaklaşık 250 EYT’liye  destek için , İYİ Parti Genel Bşk Yrd Mehmet Aslan, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İYİ Parti İl Başkanı Naci Yıldırım, İYİ Parti Merkez İlçe Bşk Hakan Savaş,  CHP Kadın Kolları Başkanı  Ayşe Ayaz ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür de toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Uşaklı EYT’lilerin sözcüsü Ali Erdurmuş, kendilerine destek olmaya gelen siyasilere teşekkür ederek, hareketlerinin hiçbir siyasi parti ve görüşle ilgisinin bulunmadığına vurgu yaptı.

Amaçlarının sadece hak arama mücadelesi olduğunu belirten Erdurmuş, “Bilindiği gibi 1999 yılında çalışma yasasında yapılan bir değişiklikle Türkiye çapında birçok insan günü dolmasına rağmen yaşı beklemek zorunda kalmış ve emekli olamamıştı.

Bu yetmiyormuş gibi, sigortalı çalışmaya devam edince emekli maaşı çok düşüyor, sigortasız çalışırsa devletin sağlık desteklerinden yararlanamıyor. Biz EYT’liler, bir değil, birçok yönden mağdur ediliyoruz. Bu mağduriyetlerimizi gidermek için toplandık. Biz EYT’liler de T.C. vatandaşıyız. Askerlik yapıyoruz. Vergimizi ödüyoruz. O halde niçin devletimiz bizleri mağdur ediyor?” şeklinde sordu.

BİR DİZİ EYLEM KARARI ALDILAR

Uşaklı EYT’liler olarak seslerini duyurmak için bir dizi eylem kararı alındığını da kaydeden Erdurmuş, “İlk eylemimiz, bu Pazar günü olacak. Uşaklı EYT’liler olarak dikkat çekmek amacıyla 17 Aralık Pazar günü toplu bir şekilde UTAŞ Uşakspor – Sarıyer maçına giderek tribünlerdeki yerimiz alacağız.

Daha sonra, iktidar, ana muhalefet, muhalefet tüm siyasi partileri teşkilatlarında ziyaret ederek derdimize derman bulmaları için yardım isteyeceğiz. Uşak Milletvekilleri ve ilgili bakanlıkları da ziyaret etmek istiyoruz.

Bunun yanı sıra yürüyüşler ve çeşitli eylemlerle kamuoyuna sesimizi duyurmak istiyoruz. Tekrar üzerine basa basa söylüyorum. Hiçbir siyasi amacımız ve siyasi parti ile ilişkimiz yoktur. Sadece mağduriyetlerimizin giderilmesi için sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi.