Uşaklı emekliler 2023 bütçesinde ”Bizi unutmayın” mesajı verdi

2021 Tüm Emekliler Sendikası Uşak Şubesi, Tiritoğlu Parkı’nda basın açıklaması düzenleyerek 2023 yılı merkezi hükümet bütçe tasarısı hazırlanırken emeklilerin unutulmamasını istedi.
Uşaklı emekliler 2023 bütçesinde ”Bizi unutmayın” mesajı verdi

Basın açıklamasını okuyan 2021 Tüm Emekliler Sendikası Uşak Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, acil talepleri olarak en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesini ve asgari ücretin açlık sınırının üzerine çıkarılması olarak açıkladı.

CHP Uşak İl Örgütünün de destek verdiği basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Mehmet Arslan; “2023 yılı merkezi hükümet bütçe tasarısı mecliste görüşülmeye başlandı. Bütçe metinleri sıradan, basit, rakamların alt alta sıralandığı metinler değildir.

2023 merkezi hükümet bütçesi saraydaki tuzu kuru bir grup danışman tarafından emekçileri, emeklileri, yoksulları, küçük üreticileri yok sayan, biz halkı, işsizliğe, açlığa ve yoksulluğa terk eden ve halkın görüşlerine başvurmadan hazırlanan bir tasarıdır. Bu bütçede biz emeklilerin yer almasını istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz” dedi.

Arslan, sendikasının acil taleplerini de şöyle sıraladı:

  1. En düşük emekli maaşı asgari ücretle sınırlansın. Asgari ücret açlık sınırının üzerine çıkarılsın.
  2. Tüm emekli, dul, yetim maaşlarına; çarşı, Pazar ve marketlerdeki enflasyon oranı ile açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına göre Ocak ayını beklemeden derhal seyyanen ek zam yapılsın.
  3. Emekli sendikaları statü yasası gerçek bir intibak yasası ve hiçbir EYT’liyi dışarıda bırakmayacak bir EYT yasası çıkarsın. Aylık bağlama usulü eski sisteme döndürülsün.
  4. Emekli maaşlarından, muayene, ilaç ve katkı payı adı altında alınan her türlü kesinti kaldırılsın.
  5. Bayram ikramiyeleri birer maaş tutarında yılda 4 kez ödensin

İnsanca yaşamak için demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanıp 2021 Tüm Emekli Sen çatısı altında mücadelemizi yükselteceğiz.”

(SALİH KILINÇ / HABER)