Uşaklı basın mensuplarına afet eğitimi verildi

AFAD Başkanlığı tarafından başlatılan "Afet Eğitim Seferberliği" kapsamında, AFAD Uşak Müdürlüğü yerel basın mensuplarına afet farkındalığının artırılmasına yönelik eğitim verdi.
Uşaklı basın mensuplarına afet eğitimi verildi

Eğitim, sonunda katılan basın mensuplarına, “Afet Acil Durum Çantası” hediye eden AFAD Uşak Müdürü Hüseyin Yıldırım, vatandaşları afetler konusunda bilinçlendirmek için teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalarda yaptırdıklarını açıkladı.

AFAD Uşak İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen farkındalık eğitiminde, Eğitim Uzmanı Engin Çakır basın mensuplarına; afetleri anlattı. Çakır, afet öncesi bilgilenmenin önemine dikkat çekti. Afet sırasında soğukkanlı davranmak gerektiğini vurgulayan Çakır, afet sonrası yapılması gerekenler konusunda da basın mensuplarını bilgilendirdi.

Çakır, daha sonra uygulamalı bilgilere geçerek basın mensuplarına; “Çök – Kapan – Tutun” uygulaması yaptırdı. Eğitim çalışması, basın mensuplarının sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.

AFAD Uşak Müdürlüğü olarak, eğitim ve tatbikat çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürdüklerini kaydeden AFAD Uşak Müdürü Hüseyin Yıldırım; “AFAD, 2021 yılını eğitim farkındalık yılı olarak, 2022 yılını da Afet tatbikat yılı olarak ilan etmişti. Biz, bu yılda eğitimlerimize devam ediyoruz. Kamu, kurum ve kuruluşları, okullar, üniversite ilçe ve köylerde afet farkındalık eğitimleri verdik.

BU yıl İç İşleri Bakanlığımızın talimatıyla eğitimin yanında afet tatbikat yılı ilan edildi. Bu tatbikatlar, Türkiye geneli olarak yapılmaya başlandı. İlimizde de Düzce depreminin yıl dönümü olan 12 Kasım’da tüm yurtta olduğu gibi; “Çök – Kapan – Tutun” tatbikatı gerçekleştirdik.

Bugünde basın mensuplarımıza deprem, sel, yangın ve heyelan gibi afetler konusunda farkındalık eğitimi verdik. Umarım faydalı olmuştur” dedi.

Müdür Yıldırım, daha sonra afet sonrasında kullanılmak üzere başta ilk yardım ve yaşamsal malzemelerin içerisinde olduğu birer sırt çantası hediye etti.

(SALİH KILINÇ / HABER)