Uşak’ın yeni turizm potansiyeli termal kaynakları olacak

Uşak Termal Turizm San.Tic.A.Ş. 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Funda Kocabıyık başkanlığında yapıldı.
Uşak’ın yeni turizm potansiyeli termal kaynakları olacak

Uşak Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurula Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra Uşak Belediye Başkan Vekili İsmail Ünal, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Kalaylı, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 
İlimizin en önemli jeotermal kaynağını bünyesinde barındıran Hamamboğazı Termal Turizm alanında yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantı ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Funda Kocabıyık,  “Uşak, tarihi ve kültürel değerlerinin yanında sınırları içerisinde barındırdığı termal kaynakları ile de önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Uşak’taki jeotermal kaynakların en önemlisi 70 derece sıcaklıktaki saniyede 222 litre debisi ile Banaz Hamamboğazı jeotermal su kaynağıdır” dedi.
Hamamboğazı bölgesinin özelliklerine de değinen Kocabıyık, “Hamamboğazı termal alanı, yüksek sıcaklık ve debili jeotermal suyunun yanında  dört tarafının ormanlık alanla çevrili olması, Uşak-Ankara kara ve demiryolunun içinden geçmesi, Banaz ilçe ve Uşak il merkezine yakın mesafesi ile önemli avantajlara sahiptir.  Ancak, maalesef bu önemli potansiyel bugüne kadar gerektiği gibi değerlendirilememiştir. İşte bu amaçla, Uşak Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi, Uşak Belediyesi, Banaz Belediyesi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ve Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ortaklığı ile kurulan Uşak Termal Turizm Şirketimiz ile  önemli çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz. 
Bugün gerçekleştirdiğimiz genel kurul toplantısında Hamamboğazı termal turizm alanında yapılacak çalışmaları değerlendirdik. Yapımı tamamlanan  ve önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan Banaz Belediyesi Termal tesisinin hizmete girmesi  burada yapılacak çalışmaların bir kıvılcımı olacaktır. 
Bu kıvılcımla birlikte önümüzdeki günlerde Uşak Termal Turizm Şirketimizin yapacağı çalışmalar neticesinde   Hamamboğazı,  termal turizmin yeni cazibe merkezi haline gelecektir.
Hamamboğazı, Kültür ve Turizm Bakanlığından onaylı 18 turizm parselinde yapılacak tesislerin yanında, teknoseraların ve konutların ısınmasında da kullanılabilecek potansiyeli ile İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu önemli potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için paydaş kurumlarla birlikte çalışmalarımızı gayretle sürdüreceğiz.” dedi.