Uşak Veteriner Hekimleri Odası’nda 3 adaylı seçim var

Kayıtlı 181 üyesi olan Uşak Veteriner Hekimleri Odası 11. Olağan Genel Kurulu başladı.
Uşak Veteriner Hekimleri Odası’nda 3 adaylı seçim var

Mevcut Başkan Veteriner Hekim Özgür Uğur, Veteriner Hekim Erkan Aras ve Veteriner Hekim Cihat Ceylan’ın aday olduğu seçimler öncesi genel kurulu UTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Seçimlerin ise yarın Oda binasında yapılacağı öğrenildi.

Bugün yapılan genel kurulun Divan Başkanlığına Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Ömer Biçer seçildi. Faaliyet ve mali raporların okunup aklanmasından sonra, odanın geçmiş yıllarda 4 kez Başkanlığına seçilen Özgür Uğur bir konuşma yaptı.

Uğur, “Veteriner hekimlik mesleği 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda sağlık hizmetleri kapsamında kabul edilmektedir. Sadece devlet memuru hekimi olan veterinerlere yıpranma payı verilmesi haksızlıktır ve adaletsizliktir.

Bugün ülke hayvancılığı bitme noktasına gelmiştir. Yıllardır canlı hayvan ve karkas ithalatın kesinlikle durdurulmasını ve ülkemiz hayvan üreticisinin desteklenmesini istedik. Maalesef geline nokta herkesin malumudur. Üreticimizin binbir zahmet ile ürettikleri wt-süt fiyatları yerinde sayıp gerilerken, yem fiyatları alıp başını gitmiş 45 TL civarındaki yem fiyatları birden 87 TL’ye çıkmıştır.

Brezilya’dan ithal edilen hayvanlarda şarbon çıkması, hayvanların veteriner hekimler tarafından kontrol edilip edilmediği sorusunu akla getirmiştir. Hayır edilmiyor. 6 ay öncesine kadar mecburken şimdi kontrolden muaf tutulmaktadır.

Türkiye’de veterinerlik fakültesi sayısı 32 olmuştur. Bu bakımdan dünyada ABD ve Çin’den sonra 3. sıradayız. Fazla veterinerlik fakültesi açılması israf kayanağıdır ve eğitimin kalitesini düşürmektedir.

Vetirenerler, hayvandan insan bulaşan hastalıklarda birinci hadeftir ve insanı bu hastalıklardan korumada canlı kalkandır” dedi.

Daha sonra söz alan diğer adaylar Veteriner Hekim Erkan Aras ve Veteriner Hekim Cihat Ceylan da birlik ve beraberlikten bahsederek, seçildikleri takdirde neler yapacakları konusunda üyeleri bildirdi.

Yarın yapılacak seçimlerde buluşmak dileği ile genel kurul sona erdi.