Uşak Valisi Turan Ergün yarın göreve başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesiyle merkeze çekilen Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın yerine bu göreve atanan Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Turan Ergün yarın yeni görevine başlıyor. Ergün için yarın Valilik binası önünde bir karşılama töreni düzenleneceği öğrenildi.
Uşak Valisi Turan Ergün yarın göreve başlıyor

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın 27 Nisan tarihinde geçici görevle İçişleri Bakanlığı bünyesine alınmasından bu yana boş olan Uşak Valiliği koltuğu yarın doluyor.

Konu ile Uşak Valiliği Uşak Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “11 Mayıs 2022 Tarih ve 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı gereğince, Uşak Valisi olarak atanan Sayın Valimiz Dr. Turan Ergün için Valilik önünde 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Saat:13.30’da karşılama yapılacaktır” bilgisi verildi.

Uşak Valisi Turan Ergün Kimdir?

1967 yılında Sinop'ta doğdu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.1992 yılında Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi. Kütahya Çavdarhisar, Muş Varto ve Yozgat Akdağmadeni Kaymakamlıklarında bulundu. 2002 yılında Mülkiye Müfettişliğine, 2003 yılında Mülkiye Başmüfettişliğine, 2016 yılında Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığına atandı. İçişleri Bakanlığınca inceleme ve araştırmalarda bulunmak üzere 1994 yılında 8 ay süreyle İngiltere'ye, 2009 yılında da 6 ay süreyle ABD'ye gönderildi.

2008 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünden Yüksek Lisans, 2013 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden doktora derecesi aldı.

10 Haziran 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığına atandı.

12 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Uşak Valisi olarak atanan Turan Ergün evli ve 1 çocuk sahibi olup, İngilizce bilmektedir.

(SALİH KILINÇ / HABER)