Uşak Valisi Dr. Turan Ergün İtecik lalelerine hayran kaldı

Hafta sonunda çiçek açan İtecik Laleleri ile tanışan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, çiçeklerin güzelliği karşısında duyduğu hayranlığı gizleyemedi. Ergün, bu nadide çiçekleri sevgi ile korumaya devam edeceklerini belirtti..
Uşak Valisi Dr. Turan Ergün İtecik lalelerine hayran kaldı

Vali Dr. Turan Ergün hafta sonunda halk arasında İtecik Lalesi olarak bilinen "Paeonia Peregrina"nın çiçek açması nedeniyle 1200 metre rakımlı İtecik Tepesindeydi.

İtecik Lalesine hayran kaldığını ifade eden Vali Ergün, “Güzel ilimiz Uşak’ı keşfetmenin mutluluğunu yaşıyorum. Halk arasında İtecik Lalesi olarak bilinen bitkinin çiçek açması nedeniyle 1.200 metre rakımlı İtecik Tepesine bir ziyaret gerçekleştirdik. İtecik Lalesi Tabiatı Koruma Alanı ilan edilen bu bölgede yaklaşık 50 dekarlık alanda yetişen ve ender görülen bir şakayık türü olan İtecik Lalesi’ni sevgi ile korumaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yangın kulesinden Uşak manzarasını izledi

İtecik Lalesinin bulunduğu tepede yaptığı doğa yürüyüşünün ardından yangın kulesinde görevli personelle sohbet eden Vali Ergün, “İtecik Lalesinin bulunduğu tepede keyifli bir yürüyüş yaptım arkadaşlarımızla. 1,5 Km uzaklıktaki yangın gözetleme kulesinde kısa bir mola verdik. 24 saat özveri ile çalışan görevlilerimizle de bir süre sohbet edip kuleden muhteşem manzarayı seyrettim. Bu güzelliklerin kıymetini bilmek, ormanlarımızı da her türlü tehlikeye karşı dikkatle korumak gerekiyor” uyarısında bulundu.

(SALİH KILINÇ / HABER)