Uşak Valiliği'nden işletmelere Yıllık İşletme Cetveli Bildirimi duyurusu!

Uşak Valiliği, resmi internet sitesi üzerinden işletme sahipleri için bir duyuru yayımladı.
Uşak Valiliği'nden işletmelere Yıllık İşletme Cetveli Bildirimi duyurusu!

Uşak Valiliği, Uşaklı vatandaşı resmi internet sitesinde yayımladığı duyurularla bilgilendirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Sanayi Sicil Belgesi olan işletmeler için bir duyuru yayımlayaan Uşak Valiliği, işletme cetveli için önemli bir açıklama yaptı.

VALİLİKTEN İŞLETME CETVELİ DUYURUSU

Uşak Valiliği, ''Sanayi Siciline Kayıtlı İşletmelerin Yıllık İşletme Cetveli Bildirimi'' adıyla yayımladığı duyuruda işletmelerin her yıl vermek zorunda oldukları işletme cetvellerinin 30 Nisan 2023 tarihine kadar Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri'ne bildirme yükümlülükleri olduğunu bildirdi. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'' Sanayi Sicil Belgesi alan işletmeler 6948 Sayılı Kanunun 5 inci Maddesine göre her yıl vermek zorunda  oldukları  bir  yıllık  faaliyetlerini  gösteren yıllık    işletme  cetvellerini   en  geç dört  ay  içinde (30 Nisan 2023 tarihi sonuna kadar) Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine bildirmek zorundadırlar. Bu çerçevede sanayi siciline kayıt olan işletmelerin 2022 yılına ait Yıllık İşletme Cetvellerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfası veya e- Devlet kapısı Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda vermeleri gerekmektedir. 

Bu itibarla söz konusu zorunluluğu yerine getirmeyenlere aynı kanunun ilgili maddeleri uyarınca 2023 yılı için belirlenen 5.252,00TL İdari Para Cezası uygulanacağından ilgililerin cezai müeyyideye maruz kalmamaları açısından yıllık işletme cetvellerini 30 Nisan 2023 tarihi sonuna kadar vermeleri önem arz etmektedir. Sanayi işletmeleri tereddüt edilen hususlarda bizzat İl Müdürlüğümüzün (4446100) nolu telefonundan bilgi ve yardım alabilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''