Uşak Valiliğince “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu

İçişleri Bakanlığınca yayınlanan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara yönelik sokağa çıkma yasağı genelgesi doğrultusunda Vali Funda Kocabıyık başkanlığında “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu.
Uşak Valiliğince “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu
Konuyla ilgili Özmerkez Encümen Toplantı salonunda Vali Funda Kocabıyık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve ilgili kurum müdürleri katıldı.  

Toplantıda Uşak genelinde ihtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için  Vefa Sosyal Destek Grubu yapılandırıldı.

İçişleri Bakanlığının ilgili genelgesi kapsamında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların, sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Vali Funda Kocabıyık, "İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımız 112, 155 ve 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebilecekler. Bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin yerine getirilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda başta kolluk birimleri olmak üzere kamu görevlisi/ekip ve araç görevlendirilmiştir. Devlet olarak görevimizin başındayız. Bir tek vatandaşımızın mağdur olmaması için tüm görevlilerimiz 24 saat aktif bir şekilde çalışacaklar. Geçirdiğimiz bu hassas dönemde devletimizin tüm imkanlarıyla vatandaşımızın yanındayız. Unutmayalım çok özel bir süreçten geçiyoruz, yasak kapsamındaki vatandaşlarımız lütfen evlerinden çıkmasın. Koronavirüs’e karşı her vatandaşımızı korumak zorundayız. Paniğe yol açmadan alınan tedbirlere uyulmalı" dedi.