Uşak Valiliği sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu!

Meteoroloji tarafından yayımlanan hava durumu raporunun ardından Uşak Valiliği'nden kritik bir açıklama geldi. Valilik, vatandaşları saat vererek uyardı.
Uşak Valiliği  sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu!

Uşak Valiliği  sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu! - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 8 Haziran tarihine ait hava durumuna ait verileri duyurdu. MGM tarafından paylaşılan hava durumu raporunda illere göre saatlik, günlük ve haftalık hava durumu bilgileri yer alırken bazı bölgelerde hava sıcaklıklarının düşeceği kaydedildi. Sağanak yağışlara karşı da uyarılar yapılmaya devam ederken MGM'nin yayımladığı raporda Uşak'ta da sağanak yağışların hakim olacağı bildirildi. Uşak'ta gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedilirken Uşak Valiliği de yayımlanan raporun ardından kentte yaşayan vatandaşlar için 8 Haziran tarihi ile kritik uyarı yayımladı. 

UŞAK VALİLİĞİ'NDEN 8 HAZİRAN TARİHİ İLE UYARI

Uşak Valiliği tarafından yapılan uyarıda 'Meteorolojik Uyarı' başlığına yer verilirken ''Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor'' denildi. Valilik tarafından yapılan uyarı kapsamında resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklamaya yapıldı. Uşak Valiliği'nin yaptığı uyarıda ''Yapılan son değerlendirmelere göre 08.06.2023 Perşembe günü bölgemizde (Uşak, Afyonkarahisar, Denizli) yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Vatandaşlarımızın beklenen sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış sebebiyle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları önem arz etmektedir.'' ifadeleri yer aldı.


Uşak Valiliği tarafından yazılı uyarıda yağışların 8 Haziran Perşembe günü saat 12.00'da etkili olmaya başlayacağı kaydedilirken etkisini de 8 Haziran 2023 Perşembe günü 20.00 itibariyle yitireceği vurgulandı.