Uşak Valiliği'nden kritik uyarı yapıldı! O saatte etkisini gösterecek tedbirli olun

Meteorolojinin yurt genelinde yaptığı uyarıların ardından Uşak Valiliği'nden de bir uyarı geldi. Uşak'ın 28 Mayıs tarihine ait hava durumu raporuna göre bir uyarı yayımlayan Uşak Valiliği, bölge halkına seslenerek dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.
Uşak Valiliği'nden kritik uyarı yapıldı! O saatte etkisini gösterecek tedbirli olun

Uşak Valiliği'nden kritik uyarı yapıldı! O saatte etkisini gösterecek tedbirli olun - Hava durumunu ait veriler yakından takip ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yurt genelinde hava durumu raporu 28 Mayıs Pazar 2023 tarihi ile yayımlandı. MGM tarafından yayımlanan raporda Uşak'ta sağanak yağış beklendiği bildirildi. Söz konusu beklentinin ardından Uşak Valiliği'nden bölge halkına kritik bir uyarı 28 Mayıs Pazar 2023 tarihi için yapıldı. 

UŞAK VALİLİĞİ'NDEN METEOROLOJİK UYARI YAPILDI

Uşak Valiliği tarafından 'Meteorolojil Uyarı' başlığı ile resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklamaya yer verildi. Uşak Valiliği'nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden yayımlanan uyarıda kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklentisinin olduğuna dikkat çekildi. Bu çerçevede Uşak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ''Yapılan son değerlendirmelere göre 28 Mayıs 2023 Pazar günü bölgemizde (Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda akasamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadelerine yer verildi.

Uşak Valiliği tarafından yazılı uyarıda yağışların 28 Mayıs Pazartesi saat 13.00'da etkili olmaya başlayacağı kaydedilirken etkisini de 28 Mayıs Pazar saat 20.00 itibariyle yitireceği belirtildi. Yağışların da Uşak, Afyonkarahisar ve Denizli'nin doğusunda etkili olacağı bilgisine yer verildi. Öte yandan oluşması beklenen muhtemel riskler de ulaşımda aksama, sel, su baskını ve yıldırım olarak duyuruldu.