Uşak Valiliği'nden flaş uyarı! 4 gün boyunca etkili olacak aman dikkat

Meteoroloji, yurt genelinde hava durumu raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre yeni bir uyarıya yer veren Uşak Valiliği, sağanak yağışlarda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek 4 günlük bir uyarı yayımladı.
Uşak Valiliği'nden flaş uyarı! 4 gün boyunca etkili olacak aman dikkat

Uşak Valiliği'nden flaş uyarı! 4 gün boyunca etkili olacak aman dikkat - Türkiye'de Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava durumuna ait verileri paylaşırken  haziraana ayının ilk haftalarında da sağanak yağışların haki olacağı bildirildi.  MGM tarafından paylaşılmaya devam eden hava durumu raporunda saatlik, günlük ve haftalık hava durumu bilgileri yer aldı. MGM yurt genelinde hava durumu raporunu yenilerken sağanak yağışlara karşı da uyarılar yaptı. MGM tarafından yayımlanan raporda Uşak'ta gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Uşak'ın da dahil olduğu çeşitli illerde uyarı yapılırkem Uşak Valiliği'nden kentte yaşayan vatandaşlar için 2 Hazirqan ile 6 Haziran tarihleri arasında geçerli olmak üzere kritik uyarı yapıldı. 

UŞAK VALİLİĞİ'NDEN KRİTİK UYARI

Uşak Valiliği tarafından yapılan uyarıda 'Meteorolojik Uyarı' başlığı yer aldı. ''Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor'' ifadelerinin yer aldığı uyarı kapsamında resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklamaya yer veren Uşak Valiliği, ''Yapılan son değerlendirmelere göre; Cuma günü itibaren bölgemizde (Uşak, Afyonkarahisar, Denizli) çevrelerinde görülecek olan sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış sebebiyle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları önem arz etmektedir.'' iifadeleri yer aldı.


Uşak Valiliği tarafından yazılı uyarıda yağışların 2 Haziran Cuma günü saat 12.00'da etkili olmaya başlayacağı kaydedilirken etkisini de 6 Mayıs Salı günü 19.00 itibariyle yitireceği vurgulandı.