Uşak Valiliği'nden 3 Haziran tarihi için sağanak uyarısı

MGM tarafından yayımlanan hava durumu raporunda yurt genelinde sağanak yağışların hakim olacağı bildirilmişti. MGM'nin yayımladığı raporun ardından 3 Haziran tarihi ile bir uyarı yayımlayan Uşak Valiliği, sağanak yağışların etkili olacağı ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
Uşak Valiliği'nden 3 Haziran tarihi için sağanak uyarısı

Uşak Valiliği'nden 3 Haziran tarihi için sağanak uyarısı -  İl il Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından hava durumuna ait veriler paylaşılmaya devam ediyor. MGM tarafından paylaşılan hava durumu raporunda illere göre saatlik, günlük ve haftalık hava durumu bilgileri yer alıyor. MGM yurt genelinde hava durumu raporunu yeni haftaya özel olarak yayımlarken sağanak yağışlara karşı da uyarılar yapmaya da devam ediyor. MGM'nin yayımladığı raporda Uşak'ta gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi. Uşak Valiliği de yayımlanan raporun ardından kentte yaşayan vatandaşlar için 3 Haziran tarihi ile kritik uyarı yayımladı. 

UŞAK VALİLİĞİ'NDEN 3 HAZİRAN TARİHİNE İLİŞKİN UYARI

Uşak Valiliği tarafından yapılan uyarıda 'Meteorolojik Uyarı' başlığına yer verilirken ''Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor'' denildi. Valilik tarafından yapılan uyarı kapsamında resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklamaya yapıldı. Uşak Valiliği'nin yaptığı uyarıda ''Yapılan son değerlendirmelere göre 03.06.2023 Cumartesi günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, öğle  saatlerinden sonra bölgemizde (Uşak, Afyonkarahisar ve Denizli) yerel kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. 

Vatandaşlarımızın beklenen sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış sebebiyle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları önem arz etmektedir.'' ifadeleri yer aldı.


Uşak Valiliği tarafından yazılı uyarıda yağışların 3 Haziran Cumartesi günü saat 13.00'da etkili olmaya başlayacağı kaydedilirken etkisini de 3 Haziran 2023 Cumartesii günü 21.00 itibariyle yitireceği vurgulandı.

İlgili Haberler