Uşak Uşak Olalı Böyle Etkinlik Görmedi

Uşak’ın 96. Kurtuluş yıldönümü etkinlikleri geçtiğimiz hafta Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe ile başladı. Genç popçu Ece Seçkin ile final yaptı.
Uşak Uşak Olalı Böyle Etkinlik Görmedi

Uşak'ın kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlamaları bir başka kutlandı. Bir hafta süren etkinliklerde; konserler, spor karşılaşmaları, resim ve fotoğraf sergileri toplu yürüyüşler, olması gereken ne varsa gerçekleştirildi.


Uşaklılar etkinliklere büyük bir çoğunlukla katılmasına rağmen hepsine yetişmekte zorlandı. 27 Ağustos Pazartesi günü Yıldız Tilbe konseri ile başlayan ilk etkinlik, 10 bin kişiyi aşan bir katılımla gerçekleştirilmişti.


Daha sonra, Huzurpark Spor Tesislerinde Uşak’ta ilk kez esnaf odaları arası halı saha turnuvası açılış gerçekleştirildi.

Uşak-İzmir - Manisa ve Aydın arasında kız ve erkek takımları Kurtuluş Kupası Voleybol Turnuvasının ilk ayağı Uşak’ta düzenlendi.


İsmetpaşa Caddesi üzerinde, “Fotoğraflarla İşgal Yıllarında Uşak” adlı fotoğraf sergisi düzenlendi. 

Atapark’ta uzman diyetisyenlerin kontrolünde, spor ve diyet yapılması için Uşak Belediyesi Sağlıklı yaşam Merkezi açılışı gerçekleştirildi.

Uşaklılar bir hafta boyunca etkinlikler katılabilmek için oradan oraya koşturmaktan yorgun düştü. 

"ECE SEÇKİN VE DANSCILARI ŞOVLARI İLE UŞAKLILARI BÜYÜLEDİ"
Uşak’ın düşman işgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl dönümü etkinleri yine 10 bini aşkın Uşaklının katılımı ile 15 Temmuz Şehitleri Meydanında düzenlenen genç popçu Ece Seçkin konseri ile son buldu. 


Konser öncesi Uşak Belediyesi önünden Uşak Belediyesi Mehter takımı tarafından bir konser sunuldu.

Bu konserin ardından, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, eşi Halime Cahan, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK parti Uşak İl başaknı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar, Belediye Başkan yardımcıları ve ellerinde bayraklarla 7 den 70’e Uşaklılar katıldı.


Mehteran eşliğinde ellerinde bayraklarla başlayan kortej yürüyüşü konser alanında son buldu. Alanı dolduran Uşaklılar Başkan Nurullah Cahan lehinde tezahürat  yapınca sunucu Doğukan Alsay, Başkan Cahan ve eşi Halime Cahan’ı sahneye davet etti. 


Sahneye fonda çalan “Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek” şarkısı ile çıkan Cahan çifti, konsere katılan 10 bini aşkın Uşaklının şarkıya eşlik etmesi ile duygulu anlar yaşadı.

Kısa bir konuşma yapan Cahan, Uşak’ın ve Türk halkının 96 yıl önce kendilerini yok etmek için hazırlanan oyunları nasıl bozduysa 15 temmuz hain FETÖ saldırısı sırasında yine başta Uşak olmak üzere tüm Türk halkının yine bozduğunu belrtti. Cahan, şu anda saldırıların ekonomik yönde olduğunu ama Türk halkının birlik ve beraberliğini koruyarak dik durduğu sürece ekonomik yıpratma oyunlarının da boşa çıkacağını belirtti.
Sahneye milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, İl başkanı Çakın da çıkarak vatandaşlara karanfiller attı.


Konsere İzmir’den katılan “UFO Bando Ekibi” ilginç kostümleri ve şovları ile katılımcıların hoşça vakit geçirmesini sağladı. 


Daha önce Uşak’ta konser verirken gelen şehit haberleri üzerine konserini yarım bırakmak zorunda kalan genç popçu Ece Seçkin kız ve erkek dansçılarla sahneye çıktı. 


Genç popçunun ve dansçılarının kıvrak figürleri ve muhteşem sahne performansları Uşaklıları büyüledi. Konser sonrası Cahan genç sanatçıya Uşak halısı hediye etti.
Etkinliklere katılan Uşaklılar, 1 Eylül Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu etkinliklerinin bu yıl muhteşem olduğu konusunda görüş birliğine vararak, memnuniyetlerini dile getirdi.