UŞAK ÜNİVERSİTE İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ÜÇÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİLERİ “GÜÇLÜ KADINLAR” KAMPANYASI BAŞLATARAK FARKINDALIK YARATTILAR.

Ülkemizde ve dünyada her geçen gün şiddet olayları artarken maalesef bizler bununla nasıl baş edeceğimizi bilmiyoruz.
UŞAK ÜNİVERSİTE İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ÜÇÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİLERİ “GÜÇLÜ KADINLAR” KAMPANYASI BAŞLATARAK FARKINDALIK YARATTILAR.

Öncelikle şiddete ya da tacize maruz kaldığımızda nasıl tepki vermemiz gerekiyor? Saldırganı tek bir hamleyle nasıl etkisiz hale getirebiliriz? Bunları öğrenmemiz gerekiyor. şiddete ya da tacize uğradığımızda ne yapmamız gerektiğini gösteren hareketleri bilmemiz gerekiyor. İnanın tek basit bir hamle karşınızdaki kişinin nefesini kesebilecek gücü veriyor size yeter ki bu tekniği öğrenmeye başlayın.

Yapılan araştırmalara göre  savunma Sporu Kadınlar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise çok teknik bir spordur . Kaldıraç sistemine dayalı hareketlerden oluşur. Kendinizden çok daha güçlü birini etkisiz hale getirebilir hatta ciddi zararlar verebilirsiniz . Ama aynı zamanda çok zevkli bir spor ve form tutmanın en iyi yollarından biridir.

Birazda savunma sporu ile bilgi verelim. Savunma sporuyla 7 den 70'e herkes ilgilenebilir. Buradaki temel amaç rakibin boğularak, sıkarak domine etmek suretiyle yere serilmesidir. Savunma sporunu yaparken fiziksel etkinin ötesinde zihinsel bir öğreti devreye girer. Bu öğreti içerisinde rakibin daha güçsüz olduğu ve birazdan yere serileceği hissi yaratılır.

İşte bizler Uşak Üniversite İletişim Fakültesi Halka İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü  öğrencileri olarak İzmir Selçuk’ta uyguladığımız kampanya kadınların herhangi bir taciz veya saldırı anında kendilerini nasıl savunmaları gerektiğine dair dersler vermeye başladık. Ülkemizde kadına yönelik gerek taciz gerek saldırı olayları çokça olmaktadır. Bizlerde bu eksiği nasıl giderebiliriz diye düşündük ve farkındalık yaratmak adına “Güçlü Kadınlar” adında bir proje hazırladık ve uygulamaya geçmiş bulunmaktayız. Amacımız her kadının kendini nasıl savunacaklarını öğretmek ve bunun geri dönüşünü almak.