Uşak'ta yaşayanlar dikkat! Uşak Valiliği'nden kritik uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı son dakika uyarıları ile pek çok kentte sağanak yağışların başlayacağına işaret etti. Uşak Valiliği'nden de Uşaklılar için bir duyuru yapıldı.
Uşak'ta yaşayanlar dikkat! Uşak Valiliği'nden kritik uyarı yapıldı

Uşak'ta yaşayanlar dikkat! Uşak Valiliği'nden kritik uyarı yapıldı - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 81 il için hava durumu raporu yayımlamayı sürdürüyor. MGM tarafından duyurulan hava durumu raporunun yanı sıra pek çok kent için de art arda uyarılar yapıldı. 

UŞAK VALİLİĞİ UŞAKLILARI UYARDI

MGM'nin yayımladığı raporda Uşak için de yapılan uyarılar dikakti çekerken Uşak Valiliği, kentte yaşayan vatandaşları önümüzdeki bir hafta boyunca dikkatli olmaları konusunda uyardı. Uşak'ta yaşayan milyonlarca vatandaş için 11 Mart Cumartesi günü itibariyle dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin açıklamalar geldi. Uşak Valiliği tarafından yapılan açıklamalarda ise bölgenin 11 Mart Cumartesi 2023 tarihinden itibaren yağışlı havanın etkisine gireceğine ve genellikle yağmur ile sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması gerektiğine dikkat çekildi. Cumartesi ve Pazar günü beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağının ön görüldüğü kaydedildi. Öte yandan rüzgarın; cumartesi günü güney yönden lodfos-fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına şeklinde eseceği tahmin edildi. Hava sıcaklıklarının ise pazar gününden itibaren yağışlarla beraber hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin civarında düşmesi bekleniyor. Bu doğrultuda Uşak Valiliği, ''Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz ermektedir.'' diyerek vatandaşları uyardı. 

İlgili Haberler