Uşak'ta "Türk dünyasında nevruz" konferansı

Uşak'ta 21 Mart Dünya Nevruz Günü dolayısıyla "Türk dünyasında nevruz" konulu konferans gerçekleştirildi.
Uşak'ta "Türk dünyasında nevruz" konferansı

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Konferans Salonu'ndaki konferansın açılışında konuşan Uşak Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Nevruz Bayramı'nın 1995 yılından beri ülkemizde kutlandığını söyledi.

Nevruzun tabiatın kıştan bahara geçişiyle bolluk ve berekete kavuşmasını simgelediğini belirten Topoğlu, "Dünden bugüne taşıdığımız gelenek ve göreneklerimiz arasında önemli bir yere sahip olan nevruz Türk dünyasında değişik adlarla eskiden beri kutlanan bir bayramdır. Başlıca rivayet kurtuluş, Ergenekon'dan çıkış olarak kabul edilmesidir. Nevruz ayrıca tabiatın canlanması ve yeniden dirilişi ifade etmektedir. 21 Mart yeni yılın ilk baharın başlangıcı olarak da kabul edilmektedir. Orta Asya'daki Türk topluluklarından Azeri, Kazak, Kırgız, Türkmen, Özbek, Tatar, Uygur Türkleri, Anadolu Türkleri ve Balkan Türkleri nevruz geleneğini canlı olarak günümüze kadar yaşatmışlardır." diye konuştu.

Etkinlikte Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Murat Öntuğ "Türk dünyasında nevruz" konulu bir sunum yaptı.

Konferansın ardından ok atma etkinliği yapılıp, gelenlere nevruz aşı dağıtıldı.