Uşak'ta Toplanan Yardımlar Doğu Guta’ya Ulaştı

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında terörden etkilenen sivillere yönelik çeşitli yardım kampanyalarına imza atarak Uşaklı vatandaşların yardımlarını bölgeye götüren Uşak Belediyesi bu kez Doğu Guta’daki masum halka elini uzattı.
Uşak'ta Toplanan Yardımlar Doğu Guta’ya Ulaştı

Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ, İsmail Ünal, Mustafa Dayıoğlu ile AK Parti, MHP ve İYİ Parti Belediye Meclis üyelerinden oluşan heyet, toplanan yardımları sivillere ulaştırmak üzere İHH Reyhanlı Kriz Koordinasyon Merkezine teslim etti. 5 bin adet battaniyeden oluşan yardım TIR’ı güvenilir bir şekilde sınırı geçerek ihtiyaç sahiplerine doğru yola çıktı.

Heyet yardımların tesliminin ardından Reyhanlı Kaymakamlığına ziyarette bulunarak Kaymakam Fatih Çobanoğlu ile bir araya geldi. Daha sonra sırasıyla Suriyelileri Kalkındırma ve Toparlama İnsani Yardım Derneği, yetimhane ve sivil hastane ziyaretleri gerçekleştiren heyet, burada terörden etkilenen sivillerle sohbet edip yaşanılan zorlukları bizzat halktan dinledi.


Kaymakam Çobanoğlu: Zeytin Dalı Harekâtı bölgeye huzur getirdi

Binlerce heyetin bölgeye giderek destek ulaştırdığını ifade eden Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Zeytin Dalı Operasyonunun 2 ayda tamamlanacağını açıkçası ön görmüyorduk. En az 6-7 ay sürer diye tahmin ediyorduk ama burada çok güzel bir birliktelik oldu. Ordu, Devlet ve Millet birbiriyle kenetlendi. Siz misafirlerimizden de anlaşıldığı üzere parti, kurum, kuruluş fark etmeksizin tüm millet ordusunun arkasında durdu. Zor günler yaşadık ama çok şükür kısa sürdü ve Afrin şuanda Türk askerinin kontrolü altında. Devletimiz büyük, Allah’ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz sıkıntı yok. Maddi ve manevi anlamda destek olmak için sizler gibi binlerce heyet buraya geldi. Kimisi yaptığı el işini kimisi ise yazdığı mektubu getirdi. Çok güzel bir dayanışma oldu.  2006 yılında görev yaptığım Uşak’ın ne kadar yardımsever olduğunu biliyordum. Ziyaret nedeniyle Başta Belediye Başkanı Sayın Nurullah Cahan olmak üzere siz kıymetli heyete teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. Kaymakam Çobanoğlu Böyle bir millete mensup olmaktan dolayı gurur duyduğunu kaydetti.

Belediye Başkan Yardımcısı Uludağ: Bu birliğin karşısında hiç kimse duramaz

Savaşın mağduru sivil halkın yanında olmak üzere bölgeye gittiklerini ifade Uşak Belediye Başkanvekili Hakan Uludağ dayanışma kültürünün oldukça iyi bir noktada olduğunu dile getirdi. Tüm Türkiye’nin masumların yanında olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyleyen Belediye Başkanvekili Uludağ, “Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan daha önce bölgeye ilk yardımları bizzat teslim etmişti. Ve kendisine ulaştırılan talepler, yapılan tespitler çerçevesinde kampanyamızı sürdürdük. Meclis üyelerimizle ve Başkan Yardımcısı arkadaşlarımızla birlikte halkımız ve belediyemiz tarafından oluşturulan yardımları ulaştıralım istedik. Manevi olarak yanlarında olduğumuz kardeşlerimize, hemşerilerimizin selamlarını ilettik. Terörün çirkinliğini bir kez daha gördüğümüz ziyaretimiz kapsamında, her şeyin ötesinde sağlanan birlik ruhuna yakından şahitlik etmenin memnuniyetini yaşadık. İnşallah dünya bir olsa da bu omuz omuza vermişliğin karşısında hiçbir şey duramayacak. Misafirperverlikleri nedeniyle bölge halkına ve hassasiyetleri ile her zaman bölge halkının yanında olmaya çalışan Uşak Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Rabbim Mehmetçiğimizin yar ver yardımcısı olsun.” diye konuştu.