Uşak'ta su kaynaklarının korunması için çalışma başlatıldı

Uşak Belediyesi tarafından, su kaynaklarının yarınlara güvenle ulaştırılması hedefiyle, alanında uzman kişilerin destek verdiği kapsamlı bir çalışma başlatıldı.
Uşak'ta su kaynaklarının korunması için çalışma başlatıldı

Küresel ısınmanın etkileriyle çok daha önemli bir konuma gelen su kaynaklarının verimli kullanılması konusunda Uşak Belediyesi önemli bir adım attı. Belediye yetkilileri ve alanında uzman bilim insanları tarafından, Uşak’ta yer alan Küçükler Barajı, İçme Suyu Arıtma Tesisi, Çokrağan Su Kaynağı ve Küçükler Barajı’nı destekleyen derelerde inceleme yapıldı.

İçme suları konusunda uzman İSKİ Eski Genel Müdürü ve akademisyen Prof. Dr. Ahmet Demir ve Prof. Dr. Mehmet Çakmakçı ile Uşak Belediyesi yetkilileri, şehir genelindeki içme ve kullanım suyu kaynaklarına dair geliştirme projeleri üretti.

Düşen yağış miktarı ve dünyayı bekleyen kuraklık tehlikesine erken önlem alınması amacıyla yapılan incelemelerde, Uşak’ı su sorunundan korumak ve kaynakları verimli bir şekilde kullanmak adına yeni yatırımlar gündeme alındı.


Konuyla ilgili Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Su hayatın temel yapı taşlarından bir tanesidir. İnsan için doğrudan bir ihtiyaç olmanın yanı sıra aynı zamanda gıda üretimi ve sanayi başta olmak üzere birçok alanda olmazsa olmazdır. İşte bu noktada bizler de istiyoruz ki su kaynaklarımız geleceğe güvenle ulaşsın ve yarınlarımızda gündem su sorunu olmasın. Bu gaye ile, doğru yatırımlar doğru planlamaların eseridir düşüncesiyle şehrimizde detaylı bir çalışma başlattık.” denildi.

Dünyanın ve bölgenin su kıtlığıyla karşı karşıya olduğu paylaşılan basın açıklamasında, pandemi sürecinde daha büyük bir ihtiyaç haline gelen suyun israf edilmemesi konusunda çağrı yapıldı.