Uşak'ta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar dolar bozdurdu

Uşak'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türk lirasına destek vermek isteyen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar dolar bozdurdu.
Uşak'ta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar dolar bozdurdu

Uşak Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (USMMMO) üyeleri,  ellerindeki dolar karşıtı pankartlarla Uşak Belediyesi önünden yürüyüşe geçti.

İsmetpaşa Caddesi üzerinden Ziraat Bankası Uşak Merkez Şubesi önüne kadar ilerleyen kalabalık burada döviz kurlarındaki dalgalanmayı protesto etti. 

Grup adına açıklama yapan USMMMO Başkanı Uğur Albayrak, Türkiye'ye karşı ekonomik alanda saldırı başlatıldığını belirterek birlik beraberliğin önemine değindi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek vermek amacıyla "Dolarını bozdur ülkene ve bağımsızlığına sahip çık" kampanyası başlattıklarını anlatan Albayrak, emperyalist güçlerin asla amaçlarına ulaşamayacağını söyledi.

ABD'nin daha önce de ülkeyi hedef alan girişimleri olduğunu hatırlatan Albayrak, "15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olamayanlar şimdi ekonomimizi hedef alıyor. Ama başaramayacaklar, yerli ürünler kullanacağız, paramıza uygulanan saldırıyı bertaraf edeceğiz, döviz almak yerine elimizdeki dolarları bozduracak ve ülkemize sahip çıkacağız." dedi.

Etkinliğe destek veren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise toplumun tüm kesimlerinin ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti. 

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Atalay Savaş da Türkiye'nin bu ekonomik saldırıyı bertaraf edecek güçte olduğunu söyledi. 

Açıklamanın ardından bankaya giren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan bin 30 dolar, USMMMO Başkanı Uğur Albayrak 100 dolar, Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Atalay Savaş ise 50 dolar bozdurdu.