Uşak'ta hayırseverler "Vefa Sosyal Destek Grubu"nun çalışmalarına yardımda bulunabilecek

Uşak'ta hayırseverler, "Uşak Aşevi ve Vefa Sosyal Destek Grubu" aracılığıyla 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara yardımda bulunabilecek.
Uşak'ta hayırseverler "Vefa Sosyal Destek Grubu"nun çalışmalarına yardımda bulunabilecek
Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, Vali Funda Kocabıyık, Öz Merkez İl Genel Meclisi Salonu'nda sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik toplantıda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ile yardım talebi olan kişilere yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili konuşan Vali Funda Kocabıyık, “Devletimiz tüm imkanlarını seferber etti. Virüsün yayılmasını engellemek için alınan tedbirler milletimizin sağlığını korumak amacıyla yürürlüğe konuyor. İnsan sağlığı her şeyden önemli. Sosyal yaşamın dışında ekonomik tedbirler bir bir uygulamaya konuldu. Güçlü bir devletiz, bu süreci en az olumsuzlukla sonlandıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Bu süreci kentin yöneticileri, kanaat önderleri, toplumun her kesiminden temsilciler ile yönettiklerini, özellikle son dönemde hayırseverlerden Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına destek vermek isteyenler bulunduğunu aktaran Vali Funda Kocabıyık, “Süreç başladığı günden itibaren pek çok telefon aldım, hemşehrilerimiz ellerinden geldikçe çorbada tuzumuz bulunsun fikriyle bizi arıyorlar. Belediye Başkanımız Mehmet Çakın ile yaptığımız istişare doğrultusunda sivil toplum kuruluşlarımız, iş insanlarımız, hayırseverlerimizin destek taleplerini karşılamak için bir sistem kurduk. Bilindiği gibi Uşak Aşevi uzun yıllardır çalışmaları ile kentimizde önemli işler yapıyor. Bize gelen yardım taleplerini Uşak Aşevine yapılması, buradan ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek gönderilmesi, kuru gıda ve yardım paketlerinin oluşturularak Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince milletimize ulaştırılmasını planladık. Devletimiz her türlü sorunun üstesinden gelecek güce sahip, özellikle şunu belirtmek istiyorum burada amacımız gelen destek çağrılarını geri çevirmemek. Çünkü biz duyarlı ve yardımsever bir milletiz” diye konuştu.

Uşak Aşevinin bu süreçte Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde faaliyet göstereceğini, çalışma alanının genişletileceğinin altını çizen Vali Funda Kocabıyık, oluşturulacak destek havuzuna herkesin katkı sağlamasının önünü açtıklarını sözlerine ekledi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’da tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, kendilerine pek çok destek talebi geldiğini dile getirdi.

Uşak’ta tüm kurumların tam bir uyum içinde çalıştığını ifade eden Çakın, “Sayın Valimizin olurlarıyla Uşak Aşevi daha etkin şekilde Vefa Sosyal Destek Grubu’na destek verecek. Tüm talepler Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacak. Taleplerin başka kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından giderilmesi söz konusu değil. Biz sadece hayırsever insanlarımızın desteklerini Uşak Aşevi bünyesinde toplamak için bir çalışma sistemi geliştirdik. İhtiyaç sahibi insanlarımız için destek vermek isteyen herkesi bu havuza yönlendireceğiz” dedi.