Uşak'ta gözlem altına alınan 12 hastanın talil sonuçları temiz çıktı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık Başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda İl Sağlık Müdürü Sedat Kavas, virüsün çıkışı, dünya üzerinde yayılışı, alınması gereken tedbirler, hastalığa yakalananlara uygulanan tedavi yöntemleri, ilgili kurumların uyması gereken tedbirlerle ilgili sunum yaptı.
Uşak'ta gözlem altına alınan 12 hastanın talil sonuçları temiz çıktı
Vali Funda Kocabıyık, toplantının bitiminde yaptığı değerlendirmede il genelinde şu ana kadar her hangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını, Sağlık Bakanlığı öncülüğünde ilgili bakanlıkların aldığı tedbirlerin il genelinde güçlü şekilde uygulandığını söyledi.

 
Virüsün çok güçlü yayılma özelliği bulunduğunun altını çizen Vali Funda Kocabıyık, “Sağlık kuruluşlarımıza yüksek ateş ve öksürük şikayetleri ile başvuran ve Korona şüphesiyle gözetim altına alınan 12 hastamızın tahlil sonuçları temiz çıktı. Endişeye gerek yok, ancak tedbirli olacağız. Kamuoyunu düzenli olarak bilgilendireceğiz. Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlar, toplu taşıma araçları, alışveriş merkezleri, camiler, kütüphaneler belirli periyotlarda dezenfekte edilecek. Hemşehrilerimizin genel hijyen kurallarına uyması önemli” dedi.

Özellikle sosyal medya hesapları üzerinden gerçek dışı paylaşımlara itibar edilmemesini isteyen Vali Funda Kocabıyık, resmi kurumların yaptığı açıklamaların ve uyarıların dikkate alınmasını istedi.