Uşak'ta erik ağaçları çiçek açtı

Bu yıl kış mevsiminin kurak geçmesi ve mevsim sıcaklıklarının üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle ağaçlar mevsiminden önce çiçeklendi.
Uşak'ta erik ağaçları çiçek açtı

Uşak'ta a hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bazı erik ağaçlarının çiçek açtığı görüldü. Uşak'ın Banaz ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki erik ağaçları tomurcuklanıp çiçek açmaya başladı.

UŞAK'TA ERİK AĞAÇLARI ÇİÇEKLENDİ

Bölge halkı erik ağaçlarının bu yıl erken çiçek açtığını söylerken hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve erik ağaçlarının erkenden çiçenklendiğini kaydetti. Bahçesindeki erik ağaçları çiçek açan bir Banazlı da ''Geçtiğimiz yıllarda bu aylarda Murat Dağı'na yakın olması sebebiyle burada kış daha sert geçiyordu. Bu yıl hava sıcaklıklarının artmasıyla bahçedeki meyve ağaçları tomurcuklandı. Hatta bazı ağaçlar çiçeklenmeye başladı. Önümüzdeki günlerde hava koşulları normal şartlara dönerek soğursa meyvelere don vurur ve verim alamayız. Bu işten geçimini sağlayan üreticilerimizin işi zor.'' ifadelerine yer verdi. 

ZİRAAT ODASI BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol da havaların ısınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Normal şartlar altında martın ikinci haftasında erik ağaçlarının çiçek açmasının beklendiğini kaydeden Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Şenol, hava sıcaklıklarına dikkati çekti. Şenol, hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle ağaçların erken çiçek açtığını belirterek üreticilerin tedirgin olduğunu söyledi. Yağış beklentisinin arttığını belirten Şenol, kuraklığın bölgedeki zirai faaliyetleri olumsuz etkileyeceğini bildirdi.