Uşak'ta cuma namazı saat kaçta kılınacak?

İslam alemi cuma gününe ulaşmanın sevincini yaşıyor. Cuma günü cuma namazını kılacak olan İslam alemi illere göre namaz saatlerini araştırıyor. Uşaklılar da cuma namazının saat kaçta kılınacağını merak ederken detayları derledik.
Uşak'ta cuma namazı saat kaçta kılınacak?

Uşak'ta cuma namazı saat kaçta kılınacak? -  İslam alemi 26 Mayıs tarihi ile camilerde cuma namazını idrak edecek. Cuma namazı kılarak ibadetlerini yerine getirecek olan İslam alemi, yaşadıkları illere göre namaz saatlerini araştırıyor. Bu yazımızda Uşak Gündem olarak Uşaklı okurlarımızın merak ettiği ''26 Mayıs Uşak'ta cuma namazı saat kaçta okunacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Mayıs aynın son cuma namazı için camilere akın edecek olan İslam alemi, bulunduğu ilde cuma ezanın saat kaçta okunacağını araştırmaya başladı. Cuma namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenirken Uşak'ta Cuma namazı saati belli oldu.

UŞAK'TA CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Cuma namazı saatleri gündemdeki yerini aldı. Cuma namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nın namaz vakitleri takviminin yayınlanmasının ardından netlik kazandı. 26 Mayıs 2023 Cuma günü 13:04'de öğle namazı kılınacak.

CUMA NAMAZI KAÇ REKAT? 

Cuma günü Müslümanlar için önemli bir gündür. Cuma günü-Müslümanlar için farz olan cuma namazı öğle vakti cemaatle kılınır.  Cuma namazının farzı iki rekattır. Bunun yanında farzdan önce dört rekat, farzdan sonra dört rekat olmak üzere sekiz rekat da sünneti vardır.