Uşak'ta Adli Yıl Törenle Açıldı

Uşak'ta adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.
Uşak'ta Adli Yıl Törenle Açıldı

Uşak Adliyesinin bahçesinde yapılan törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, törende yaptığı konuşmada, yargının önemine değindi.

Yargıya hizmet eden tüm fertlerin ana idealinin adaletin tecelli etmesi olduğunu vurgulayan Korkmaz, "Adalet insanlık tarih boyunca çeşitli şekillerde tarif edilmiştir. Adalet toplumu ayakta tutan en büyük değerdir, Adaletin tesisinde yargı mensuplarının ana rehberi evrensel hukuk ilkeleri, anayasa ve yasalardır. Yargı mensupları olarak tarafsızlık ilkesini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Ülkemiz 15 Temmuz 2016 günü silahlı terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarınca gerçekleştirilen bir darbe ve işgal girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. Hakim ve cumhuriyet savcılarımız hain darbe girişimine karşı cesur bir şekilde kanunlardan aldıkları yetkileri kullanmaya başlamış, darbe girişimine karışanlarla ilgili çok sayıda soruşturma başlatmıştır. Hakim ve savcıların verdikleri kararlar darbe girişiminin başarısız olmasında rol oynamıştır. Türk yargısının gösterdiği bu asil durum tarihe altın harflerle yazılacaktır." diye konuştu. 

Uşak Valisi Salim Demir ise Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, yargı mensuplarının adaletin tecelli etmesinde önemli görev üstlendiğinin altını çizdi. 

Uşak Adalet Komisyonu Başkanı Hakim İsmail Deniz ise tüm yargı mensuplarının ortak bir amaç etrafından çalıştıklarını belirtti. 

Uşak Barosu Başkanı Gürcan Sağcan ise avutların sorunlarına değinerek, "Türkiye'de 125 bin avukat, 15 bin stajyer avukat var. Hukuk fakültelerinde 75 bin öğrenci var. Uşak'ta her bin kişiye bir avukat düşüyor. Artık avukatlar para kazanamaz hale geldi." dedi.

Konuşmanın ardından tören son buldu.

Törene AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yalçın Baysal ve Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder katıldı.