Uşak'ta 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Uşak'ta törenlerle kutlandı.
Uşak'ta 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlama programına geçildi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Şahin, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı tüm çocuklara armağan ettiğini belirterek "Bizler geleceğimizin teminatı çocukları en güçlü şekilde hazırlıyor ve eğitiyoruz. Bu asil milletin güzel çocukları, bu önemli ve anlamlı günü bütün dünya çocuklarıyla paylaşarak kutluyor." dedi.

Programda, öğrencilerin şiir okumasının ardından halk oyunu gösterileri sunuldu. Okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Yalçın Baysal, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Banaz

Banaz Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören Kültürpark Alanı'nda devam etti.

Banaz Milli Eğitim Müdürü Ramazan Koca günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiir okudu.

Etkinliklerde öğrencilerin hazırladığı gösteriler sunuldu, şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Programa Uşak Vali Yardımcısı Said Topoğlu, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Koca kurum müdürleri öğretmenler öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

-Eşme

Eşme Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlama programı Atatürk Anıtına Çelenk sunulması ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Killi konuşma yaptı.

23 Nisan'ın önemine değinen Killi, çocukların bayramını kutladı. Program şiirlerin okunması, jimnastik ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. Kutlama programına Eşme Kaymakamı Murat Özdemir, Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Süleyman Zambak, İlçe Jandarma Komutanı İlker Karademir, kurum ve daire amirleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.