Uşak Sevdalıları kahvaltıda buluştu

Uşak Tanıtım ve Kültür Gönüllüleri Derneği (UTKGD) Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen kahvaltıda üyelerini ve köy muhtarlarını bir araya getirdi.
Uşak Sevdalıları kahvaltıda buluştu

Uşak Üniversitesi Akademisyenleri Prof. Dr. Mehmet Karayaman ve Öğretim Üyesi Derya Acar, özellikle Uşak’ın Kurutuluş tarihi araştırmaları ile ilgili kitapları ile tanınan emekli öğretmen Mehmet Ersin gibi isimlerin katıldığı Uşak Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltıya araştırma yapılan köy muhtarları ve rehberlik yapan kişiler de katıldı.


Kahvaltıdan sonra bir konuşma yapan UTKGD Yönetim Kurulu Üyesi İmren Aytekin, konuklarına kahvaltıya katıldıkları için teşekkür etti. Aytekin, “Bu sofrada Uşak’a gönül vermiş, yazarlar ve araştırmacılar bir araya geldi. Yeni kitabı basımda olan Başkanımız Sayın Mehmet Keyvanoğlu’na bu güzel kahvaltıyı düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz.
Başkan Mehmet Keyvanoğlu’da, “Bunca Uşak sevdalısını bira araya getirmeyi başardığımız için çok mutluyum. Yıllardır süren araştırmalarda gece gündüz demeden benimle birlikte dere, tepe, kar kış demeden gelen fedakâr ve cefakar arkadaşlarım; Ceyhan Işık, Bülent Özgül, Alp Arslan Dur, Bülent Özgül, Ömer Kahya ve Ömer Aşcı’ya candan teşekkür ediyorum.
Ayrıca; bu çalışmalarda bizi bağrına basan, köylerde gezdiren, evinde ağırlayan tüm köylü kardeşlerimize ve değerli muhtarlara da teşekkürümüzü ve minnet duygularımızı göstermek için bu kahvaltıyı düzenledik.
Biz, UTKGD olarak hem giderek bizzat araştırıyor ve canlı yaşayan tarihi kayıt altına alarak bu güzel Uşak’ımızın geçmişine ışık tutmaya çalışıyoruz. Bizim ve çalışmalarımızın akademik bir yönü olmasa da ileride Uşak tarihi ile ilgili bilimsel araştırma yapmak isteyen tarihçilerimize bir nevi kaynak sunmuş olacağız. Bu kahvaltımız katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.