Uşak servis sürücüleri eğitimden geçti

Uşak'ta okul servisi sürücülerine güvenli sürüş ve farkındalık eğitimi verildi.
Uşak servis sürücüleri eğitimden geçti

Uşak Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesi kent merkezinde faaliyet gösteren okul servislerinin sürücülerine yönelik güvenli sürüş ve farkındalık eğitimi verildi.

Eğitimlerin ardından yapılan kapanış etkinliğine katılan Uşak Valisi Salim Demir, okul servislerinin sürücüleri ile sohbet ederek taleplerini dinledi.

Etkinlikte konuşan Vali Demir, pazartesi günü il genelinde 60 bin 937 öğrencinin ders başı yapacağını belirterek, çocukların huzur ve güven içinde eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri için herkese görev düştüğünü söyledi.

Çocukların okullara güvenli şekilde taşınmasının önemine değinen Demir, "Okul servis araçlarında yaşanması muhtemel olumsuzlukları minimize etmek amacındayız. Korsan taşımacılığa kesinlikle izin vermeyeceğiz. Güvenlik güçlerimiz bununla ilgili tedbirler aldı. Verilen eğitime 148 servis sürücüsü ile 72 rehber personel katıldı. Bu tür eğitimler yıl boyu devam edecek." diye konuştu.

Etkinliğe, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yalçın Baysal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İlhan Hayran ve Yaşar Akyay, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hayri Dönmez, Uşak Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası başkanı Ekrem Çetin, okul servis şoförleri ve servis rehber personeli katıldı.