Uşak Özel Halk Otobüsü sahipleri zam istiyor

İlimizde toplu taşıma işleminde tek olan Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsleri 2 ay önce düzenlenen ücret ile taşıma yaptıklarını belirterek artışın kaçınılmaz olduğunu öne sürdü ve yeniden zam istedi.
Uşak Özel Halk Otobüsü sahipleri zam istiyor

Bugün yapılan Temmuz Ayı Uşak Belediye Meclisi Toplantısında Uşak Şoförler ve Otomobilciler odasının ve Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü hat başkanlarının fiyat tarifesi değişikliği talebi görüşüldü.

Uşak Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Belediye ve Meclis Başkanı Mehmet Çakın yönetiminde Huzurpark, Uşak Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gündemin 24. Maddesinde; “Uşak Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın ve imzaları bulunan fiyat değişikliği Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü hat başkanlarının fiyat tarifesi değişikliği talebinin görüşülerek karara bağlanması ”maddesi görüşüldü.

Başkan Çakın konunun incelenmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesini önerdi. Öneri, oy birliği ile kabul edildi.

Uşak’ta toplu taşıma ücretleri kaç lira olacak?

İlimizde toplu taşıma ücretlerine en son 9 Nisan tarihinde zam yapılmış; Uşak Belediye Meclisi Nisan ayı oturumunda alınan karar gereği, 4,5 TL olan tam yolcu ücreti 6 TL, 3,5 TL olan öğrenci ücreti de 4 TL olmuştu.

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesinin araştırmasına göre; İlimizde henüz 2 ay önce zamlanan toplu taşıma ücretlerinin yeniden düzenlenmesi talebi, o tarihten bu güne kadar yolcu taşıma maliyetlerindeki birçok artışa rağmen aynı tarife geçerliliğini korumasıdır. Özel Halk Otobüsü işleticisi esnaf açısından da yolcu gelirlerinin işletme maliyetlerinin gerisinde kalması önemli sorunlar yaratmaktadır.

İşte bu nedenleri ileri süren Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü hat sahipleri:

Kent içi ulaşımda 6 TL olan yolcu ücretinin 7,5 TL olmasını, 4 TL olan öğrenci ücretinin de 5 TL olmasını talep ettikleri öğrenildi.

Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü hat sahiplerinin yeni zam talebi, Plan ve bütçe Komisyonu raporu ile birlikte Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısında görüşülecek.

(SALİH KILINÇ HABER)