Uşak Mimarlık Merkezi’ni görmek için önemli konuklar Uşak’a geldi

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) Uşak Temsilciliği tarafından restore edilerek ‘Mimarlık Merkezi’ yapılan tarihi bina çok önemli konukları ağırladı.
Uşak Mimarlık Merkezi’ni görmek için önemli konuklar Uşak’a geldi

Mimarlar Odası Genel Başkanı Sayın Eyüp Muhçu ve çocukluğunun bir bölümünü Aybey Mahallesinde bulunan binada geçen Uşaklı ünlü Mimar Güngör Kaftancı (85) tarihi merkezi gezdi. Kaftancı, çocukluğunun geçtiği binada oldukça duygusal anlar yaşadı ve buradaki anılarını çevresinde bulunanlarla paylaştı.

TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu; “Mimarlar Odası Uşak temsilciliğimiz çok güzel bir atılım gerçekleştirdi. Bir kültür mirasını Mimarlar Odasına ve Uşak kentine kazandırdı. Bu güzel çabalarından dolayı kendilerini kutlamak ve ziyaret etmek istedik. Bu nedenle Uşak’a geldik.

Kentlerin yüzü bizim yüzümüzdür. Kentlerimiz güzelse bizlerde güzel şeyler yapmışız demektir. Geçmişte atarlımız bu kültür mirası tarihi binaları yaparak bize güzel kültürel miraslar bıraktı. Bunu korumak yaşatmak ve geleceğe taşımak bizim görevimizdir.

Kentin kültürel varlıklarını, tarihi dokularını, anıtsal yapılarını ve çevresini korumak gerekiyor. Biz, Mimarlar Odası olarak Türkiye’de tarihi kültürel yapıları korumak için özel çabalar gösteriyoruz.

Bu çerçevede temsilciliğimizin böyle bir binaya sahip olmasının şehirde olumlu bir etki yaratacağını, mülk sahiplerinin kendi binalarını restore ettirmeyi özendireceğini düşünüyorum. Uşak tarihi ve kültürel yapısının korunmasında bir referans oluşturacaktır. Bu anlamda bir tarihi adım atılmıştır” dedi.

“Kentleri yaşatmak için tarihi yaşatmak gerekiyor”

TMMOB Uşak İl Temsilciliği Başkanı Mimar Çağlar Samancı da; “Mimarlar Odası Genel Başkanı Sayın Eyüp Muhçu ,Mimarlar Odası İzmir Şube başkanı Sayın İlker Kahraman değerli yönetim kurulu üyeleri ,İstanbul Büyükkent Şube Saymanı Sayın Mürsel Selçuk ve Mesleğimizin duayen ismi aynı zamanda Uşak Mimarlık Merkezinde çocukluğunun bir kısmını geçiren Uşaklı Mimar Sayın Güngör Kaftancı Uşak mimarlık merkezini ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar. Kendilerine teşekkür ederiz

Kentleri yaşatmak için tarihi yaşatmak gerekiyor. Sadece sahiplenmek değil, yaşatmakta çok önemli. Onarmak yetmiyor. Yaşatmak için içerisinde yaşamak gerekiyor” ifadesini kullandı.

Mimarlar Odası Uşak İl Temsilciliği, tarihi Mimarlık Merkezi binası bahçesinde konuklarının onuruna Uşak yemeklerinden oluşan bir yemek düzenledi.

(SALİH KILINÇ / HABER)