Uşak Mimarlar Odasından geçmişten geleceğe miras

Aybey Mahallesinde bulunan bir konağı satın alarak restore eden Mimarlar Odası Uşak Temsilciği, tarihi binayı “Mimarlık Merkezi” adıyla hizmete açtı.
Uşak Mimarlar Odasından geçmişten geleceğe miras

Açılış törenine; Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve yardımcıları da katıldı. Mimarlar Odası Uşak İl Temsilciliği Başkanı Çağlar Samancı, iz bırakmadan yol yürünmüş olmayacağını belirterek, gelecek nesillere değerli bir iz bırakmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Başkan Çakın ise tarihin korunmasında belediye olarak üzerine düşeni her zaman yapacaklarını kaydetti.

“Yol iz bırakmadan yürünmüş sayılmaz”

Uşak Merkez Aybey Mahallesi 1. Yurt Sokaktaki 100 yılı aşkın geçmişi olan tarihi konak, “Uşak Mimarlık Merkezi” adıyla hizmete girdi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Uşak Mimarlar Odası İl Temsilciliği Başkanı Çağlar Yılmaz, “Henüz bir yıl olmadan bu tarihi binanın restorasyonunu gerçekleştirmenin ve hizmete açmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Mimarlar Odası olarak; tarihi kültür mirası yapıların sadece korunması değil, yaşatılması da önem arz ettiğinden bugün bu yapıyı Uşak ve ülkemize kazandırmanın değerini daha iyi anlıyoruz.

Yol iz bırakmadan yürünmüş sayılmaz. Bizde gelecek nesillere değerli bir iz bırakarak bu yolu birlikte yürüyoruz” dedi.

Kısa bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; “Uşak Mimarlar Odası bana bu tarihi bina için belediye iş hanındaki yeri almamız teklif edince seve seve kabul ettim. Tarihi ve kültürel yapıların korunarak hizmete sunulmasında belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bu tarihi binayı restore ederek koruyan ve gelecek nesillere bırakan Uşak Mimarlar Odasını kutluyorum. İnşallah bu bina örnek olacak ve başkaları da bu örneğe bakarak çevremizdeki tarihi yapıları restore ederek canlandıracaklardır” ifadesini kullandı.

Daha sonra konukların hep birlikte kurdele kesmesi ile Uşak Mimarlık Merkezi hizmete açılmış oldu.

Açılış törenine: Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Akkaya, İzmir Mimarlar Odası Başkanı İlker Kahraman, ve oda üyesi mimarlar katıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)