Uşak Mimarlar Odası Uşak’ın bu çirkinliklere mahkûm olmasına isyan etti

Uşak Mimarlar Odası, Uşak otogarı ve yeni belediye binası için düzenlenen yarışmalara harcanan emek ve paraların boşa gittiğini, Uşak otogar ve TOKİ tarafından yapılan çirkin belediye binalarına mahkûm kaldığına dikkat çekti.
Uşak Mimarlar Odası Uşak’ın bu çirkinliklere mahkûm olmasına isyan etti

Uşak Mimarlar Odası yaptığı yazılı açıklamada; “Bir kentin dünyaya açılan yüzlerinden olan ulaşım tesisleri, Bundan 9 yıl önce kentimiz Uşak için şehitler arası otobüs terminali yarışması sonuçlanmış yarışmaya katılan 80 in üzerinde proje arasından Uşak için en uygun olanı seçilmişti.

 Daha sonra gelen AK Partili belediye başkanları tarafından gerekçe gösterilmeden bu proje iptal edildi.

Binlerce liralık masraf çöpe atıldığı gibi Maalesef 9 yıl sonra Uşak modern bir otobüs terminaline kavuşmuş değil” diyerek isyan etti.

“BİR KENTİN GELİŞMİŞLİĞİ OTOGARINDAN BELLİ OLUR”

Uşak Mimarlar Odası Başkanı Çağlar Samancı, hem otogar, hem yeni belediye ve İsmetpaşa Caddesi gibi üç yarışma düzenlendiğini hatırlatarak, “Mimar Belediye Başkanı Ali Erdoğan zamanında yapılan bu yarışmaların hepsi AK Partili belediye başkanları tarafından çöpe atıldı. Emekler ve paralar boşa gitti.

Uşak, sanayi arasında şehrin göbeğinde, iki otobüs firmasının eline terk edilen çirkinlik abidesi bir otogara muhtaç bırakıldı. Oysaki bir ilin gelişmişliği, o ilden geçen yüzlerce insanın gördüğü otogarlarına bakımından güzelliğinden ve düzeninden belli olur.

Uşak ile eş sayılacak Afyonkarahisar otogarı, Salihli gibi ilçe belediye binaları, biz Uşaklıların gördükçe imrendiği modern yapılar olarak yükseliyor.

TOKİ tarafından takasla mı yapıldığını ne olduğunu bilemediğimiz yine çirkinlik abidesi bir belediye binası ne Uşaklılara ne de Uşak’a yakışıyor” dedi.


 

UŞAK OTOGARI YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ

Daha önce şehrin göbeğinde hemen kapalı pazaryerinin bitişiğinde bulunan eski garajın buradan kaldırılması için, şimdiki otogar projesi 1974 yılında dönemin belediye başkanı Muhterem Kemikli döneminde hazırlanmıştı.

Ancak 20 yıl sonra SHP’li Belediye Başkanı Ali Künek döneminde şimdiki Küçük sanayi Sitesinde hizmete açılabildi.

20 yıl gecikme ile açılan bu otogar da kısa zamanda hızla büyüyen Uşak’ın ortasında kalmış ve ihtiyaçlarına cevap veremez hale gelmişti.

2012 yılında Uşak Belediye Başkanı Mimar Ali Erdoğan, Göğem yol ayırımında bir yer seçmiş buraya otogar yapılması için Uşak Mimarlar Odası ile ortaklaşa bir proje yarışması düzenlemişti.

Yarışma kapsamında hazırlanan 82 proje arasından seçilen projenin iki yıl içerisinde tamamlanması planlanmıştı.

Ancak 2 yıl sonra 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den Avukat Nurullah Cahan belediye başkanı seçilmişti. Cahan döneminde Göğem yol ayırımında yapılması planlanan otogar, önce Bölme beldesi taraflarında bir yer, daha sonra İzmir yolundan Değirmendere mevkiine ayrılan yol ağzına bir yere yapılacağı açıklansa da herhangi bir adım atılmadığı için,  Uşak yine eski ve izbe otogara muhtaç kalmıştı.

2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Uşak belediye Başkanı seçilen Mehmet Çakın’ın seçim vaatleri arasında herhangi bir otogar vaadi olmadığı gibi başkanlık koltuğunda geçen yaklaşık 2 yıllık süreçte de bu konuda herhangi bir girişimi olmadı.