Uşak Millet Bahçesi'nin çalışmalarına yeniden başlandı!

AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş tarafından bugün yapılan açıklama ile birlikte Uşak Millet Bahçesi'nin çalışmalarına yeniden başlandığı duyuruldu.
Uşak Millet Bahçesi'nin çalışmalarına yeniden başlandı!

Bugün AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş tarafından yapılan açıklamalarda daha önce 2016 senesinde başkanan Millet Bahçesi projesinin inşaat çalışmalarına yeniden başlandığı duyuruldu. Bu kapsamda projenin çalışmalarını yeniden incelemeye alan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekilleri Dr. İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul tarafından çalışmaların başlaması konusunda yetkilerin verildiği öğrenildi. 

UŞAK MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI! 

Güneş tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamalarda, “Söz verdiğimiz gibi Uşak'ımıza Millet Bahçesi kazandırıyoruz. Uşak'ımızın çehresini değiştirecek, ilimize hemşerilerimize yakışır güzellikte bir proje olan Uşak Millet Bahçesi inşa çalışmalarını yerinde inceledik. Şehrimizin yeşilini, doğasını, tarihini ve kültürünü koruyacak; müjdesini verdiğimiz yeni projelerle Uşak'ımızı daha da güzelleştireceğiz. Toplamda 135 bin metre kare alana sahip olan ve içerisinde cami, 600 araç kapasiteli 2 katlı otoparkı, oyun alanları, dinlenme alanları, bisiklet yolu, yürüyüş yolu gibi birçok fonksiyona sahip olacak olan Millet Bahçesinin ilimize ve hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verildi.

MİLLET BAHÇESİNİN İÇERİĞİ AÇIKLANDI! 

Proje kapsamına bakıldığı zaman içeriği merak konusu olan Millet Bahçesi'nin toplamda 80 bin 684 metrekare proje alanına yapıldığı ifade edildi. Bahçe içerisine yapılacaklar ise şu şekildeydi;

  • 440 metre bisiklet yolu,
  • 15 bin 815 adet çalı 
  • 916 adet ağaç 
  • 396 metrekarelik alanda kıraathane binası
  • 600 araç kapasiteli 2 katlı otopark ve oyun alanları 

Bunun yanı sıra da şu an da hizmette olan Valilik binasının yıkılarak 15 Temmuz Şehitler Meydanına ekleneceği ifade edildi. Valilik binasının ise restore edilmiş olan Endüstri ve Teknik Lise binasına taşınarak hizmet vermeye devam edeceği öğrenildi.