Uşak Kent Konseyi'nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı!

Uşak Kent Konseyi Başkanı Mehmet Kurnaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayarak tüm kadınların bu özel gününü tebrik etti.
Uşak Kent Konseyi'nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile Uşak Kent Konseyi Başkanı Mehmet Kurnaz imzalı yazılı bir açıklama yapıldı. Başkan Mehmet Kurnaz bu açıklama ile kadınların bu özel gününü kutlarken toplumda kadının önemine özellikle dikkat çekti. Sosyal hayatın temel dinamiğinin kadına saygı oluşturduğunu söyleyen Mehmet Kurnaz, toplumların kadınlara verdiği değerin o toplumun karakterine ışık tuttuğunu belirtti.

KADINLAR GÜNÜNE DAİR MESAJ!

“Hayatımızın her alanında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.” diyen Uşak Kent Konseyi Başkanı Mehmet Kurnaz, insanların hayatlarını kadınların şekillendirdiğini belirtti. İnsanoğlunun annelerin ellerinde şekil aldığına dikkat çeken Mehmet Kurnaz bunun bir süreç olarak hayat boyu devam ettiğini belirtti.

Kadınların bir toplum için hayati bir görevleri olduğunu düşündüklerini belirten Mehmet Kurnaz, “Kadınlarımızın sadece bizlerin üzerinde değil hayatın her alanında büyük izleri var. Onların izlerine değer vermek, kadınlarımızın toplumumuzdaki saygın yerlerinin bilinmesi ve tesis edilmesini sağlamak çok önemlidir. Çünkü hizmetleriyle değer üreten, başarılarıyla adından söz ettiren, genç nesillere ışık tutan, geleceğimize yönelik tehditler karşısında dimdik duran, cesur ve özgüveni yüksek kadınlarımız en önemli güvencemizdir.” dedi.

Kadınların haksızlık görmeleri durumunda buna karşı çıkmanın insanlık vazifesi olacağını belirten Mehmet Kurnaz, “Kadınların uğradığı haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadının yanında yer almak, insan olan herkesin görevidir. Söz konusu anlayışın ve kadınlarımızın cinsiyetleri sebebiyle istismara uğramasının her zaman karşısındayız. Onların hak arayışlarında her zaman en büyük desteği veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uşak Kent Konseyi Başkanı Mehmet Kurnaz açıklamasının son kısmında kadınların toplum içerisinde hak ettikleri değeri görmeleri için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gayret göstereceklerini söyledi. Bu alanda yapılacak tüm çalışmaları destekleyeceklerini taahhüt eden Mehmet Kurnaz kadınların daha gelişmiş haklarla ileriye taşınması gerektiğine dikkat çekti.

“Bizler “Cennet anaların ayakları altındadır.” anlayışındaki bir medeniyetin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” düsturunun takipçisi olarak, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edecek, kadınlarımızın daima yanında olacağız.” mesajını veren Uşak Kent Konseyi Başkanı Mehmet Kurnaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.