Uşak karakışa hazır

Uşak il genelinde zorlu kış şartlarında mağdur olunmaması için hazırlıklar başladı.
Uşak karakışa hazır

Kış döneminde mevsim şartlarının ağır geçmesi göz önüne alınarak, ihtiyaç duyulan ve eksiklik hissedilen konularda gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla, Vali Funda Kocabıyık başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi Toplantı Salonunda, “Kış Tedbirleri Toplantısı” yapıldı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan kış tedbirleri toplantısında Kurum ve Kuruluşların yapacağı iş ve işlemler ile ilgili olarak, genelge çerçevesinde belirlenen talimatlar değerlendirildi.
Toplantıya Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Kalaylı,  Vali Yardımcıları Sait Topoğlu, Hüseyin Demirbaş, Ayşe Şeyda Çağlar, Belediye başkan yardımcıları Mustafa Dayıoğlu ve Nurullah Furtuna,  İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Yalçın Baysal, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Hüseyin Yıldırım ve kurum müdürleri katıldı. 
AFAD tanıtımının yapıldığı sunum ile başlayan toplantı, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Hüseyin Yıldırım’ın açılış konuşması, akabinde ilimiz sınırları içindeki devlet ve köy yollarının durumu hakkındaki sunumlarla devam etti.
“KARAKIŞA KARŞI 24 SAAT MÜCADELEYE HAZIR OLAMLIYIZ”
Toplantının sonunda bir değerlendirmede bulunan Vali Funda Kocabıyık, “Kış mevsiminde, genel hayatı etkileyebilecek, kurumlar arası koordinasyonu gerektiren yoğun kar yağışı ve şiddetli don olaylarında olası can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nca 20/11/2018 Tarih ve 177494 sayılı kış tedbirleri genelgesi yayımlanmıştır. 
Bu genelge doğrultusunda düzenlediğimiz kış tedbirleri toplantımızda hayatı olumsuz etkileyebilecek olaylar karşısında sağlanacak koordinasyonla yapılacak çalışmaları değerlendirdik. İlimiz, Akdeniz iklimi ile karasal iklim arasında geçiş bölgesinde yer almasından dolayı şiddetli yağış ve don olaylarının yoğun olarak yaşanmamasına karşın zaman zaman olumsuz hava koşullarına maruz kalmaktadır.  
Bu toplantıda yaptığımız değerlendirmeler ve aldığımız kararlar neticesinde herhangi bir olumsuz hava koşulu durumunda İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimiz, ilgili tüm birimlerin katılımıyla 24 saat esasına göre  gerekli çalışmaları ivedilikle yerine getirerek olumsuzlukları en aza indirmenin gayretinde olacaktır.
Önümüzdeki kış mevsiminin herhangi bir can ve mal kaybının meydana gelmediği bol ve bereketli yağışlar getirmesi temennisiyle tüm Uşak halkına sağlıklı günler diliyorum.” dedi.