Uşak'ın Karahallı ilçesinde 800 kınalı keklik doğaya salındı

Karahallı ilçemizde ava kapalı bölgede 800 adet keklik doğaya salındı. Doğaya salınan kekliklerin Doğal yaşamı Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar / Şuhut üretim merkezinde yetiştirildiği öğrenildi.
Uşak'ın Karahallı ilçesinde 800 kınalı keklik doğaya salındı

Konu ile açıklamalarda bulunan DKMP Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin, “Doğa Koruma Millî Parklar Uşak Şube Müdürlüğü olarak doğal hayatın korunması adına tedbir almaya ve nesli tehlike altına giren hayvan ve bitkilerin nesillerinin devamı için çalışıyoruz.

Yaban hayatı ülkemizin en büyük kıymetlerinden birisi koruyalım ve gerektiği gibi kullanalım. Kesinlikle kaçak avcılığa müsamaha göstermeyelim. Keklikler, palaz döneminde 9 aylık oluncaya kadar böcek yiyen proteinle beslenen hayvanlardır.

Bu dönemde bulundukları yerlerde kene ve süneyi tamamen yerler. Ekosistemin çok önemli bir parçası ülkemizin her yerinde bulunan kanatlı türüdür. İnsanlarımızın ötüşü ve görünüşüyle çok önem verdiği hayvan türüdür. Onun için keklikleri yaşatalım ve koruyalım dedi.

Etkinliğe, Karahallı Kaymakamı Melih Bulgur, Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu, İlçe Emniyet Müdürü Muhammed Kurt, İlçe Jandarma Komutanı Şevket Erdoğan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin katıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)